Hoe doe ik aangifte?

Ben je het slachtoffer of getuige van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Werd je portefeuille gestolen of heb je hem verloren? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. Via het online politieloket Police-on-Web: voor bepaalde feiten (zie hieronder) kan je online aangifte doen
  2. Tijdens één van de afspraakmomenten in de politiepost van Diest of Scherpenheuvel-Zichem
  3. Bij dringende interventies of verkeersongevallen met gewonden bel je 101 en komt de politie ter plaatse voor vaststellingen.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

1. Police-on-Web

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be. Je kan er terecht voor aangifte van onderstaande feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

Staat jouw klacht hier niet tussen, dan kan je een afspraak maken.

2. In de politiepost, na afspraak 

Gelieve aangifte te doen in de zone waar de feiten zich hebben voorgedaan. Indien dit niet mogelijk is kan je aangifte doen in de zone van je woonplaats.

Je kan in de politiepost van Diest en Scherpenheuvel-Zichem terecht om een klacht te laten noteren. Je moet hier een afspraak voor maken. 

KLIK HIER OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN

(enkel afspraakmomenten die nog beschikbaar zijn worden weergegeven).

Twijfel je of je aangifte moet doen? Neem dan telefonisch contact op met onze dienst onthaal op 013 35 05 00 (Diest) of 013 78 08 10 (Scherpenheuvel). Een medewerker geeft je graag advies en maakt eventueel voor jou een afspraak.

3. Ter plaatse via het noodnummer 101

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen ter plaatse noodzakelijk zijn (bv. inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101!

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Demerdal-Dsz via het contactformulier of telefonisch via 013 35 05 00.