Drie verdachten gevat door alertheid van bewoners

De afgelopen dagen konden onze interventieploegen 3 verdachten vatten, dankzij de alertheid van onze inwoners!

  1. In de ochtend van 25/11/2022 wordt onze interventieploeg ter plaatse gevraagd in Sterrebeek voor een verdachte toestand. Een alerte inwoner zag hoe twee personen een handtas op straat aan het doorzoeken waren. Ter plaatse stelt een interventieploeg vast dat er werd ingebroken in (meerdere) voertuigen. De interventieploeg voert een uitgebreide patrouille uit in de buurt en merkt twee personen op een fiets op, die de vlucht nemen bij het zien van de interventieploeg. De verdachten worden geïntercepteerd na een korte achtervolging waarna ze van hun vrijheid beroofd worden. De fietsen blijken gestolen en er worden op de verdachten ook voorwerpen aangetroffen dewelke gelinkt kunnen worden aan andere feiten. De verdachten worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en hierna aangehouden. Uit verder onderzoek blijkt dat de verdachten gelinkt kunnen worden aan drie effectieve diefstallen en één poging diefstal.
  1. In de nacht van 27/11/2022 betrapt een Zaventemse inwoner een verdachte in zijn woning dewelke via een dakkoepel de woning betreden heeft. De verdachte poogt te ontsnappen, maar kan staande gehouden worden door de bewoner. De bewoner verwittigt onmiddellijk onze diensten. Wanneer onze interventieploeg ter plaatse komt, tracht de verdachte opnieuw te ontsnappen, doch kan één van onze interventieploegen de verdachte onmiddellijk vatten. De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De verdachte werd aangehouden en het onderzoek is nog lopende.  

Bedankt aan de opmerkzame burgers om een oogje in het zeil te houden en onze diensten te verwittigen. Melden helpt! Verdachte situatie? Bel 101.

fictieve foto

Fictieve foto