Resultaat actie "klinktrekken" 15 mei 2022

Populaire toestellen als laptops, GPS'en en andere elektronica worden nog te vaak achtergelaten in voertuigen en vormen door hun draagbare en compacte vorm een aantrekkelijke buit voor dieven. Diefstal uit voertuig is dan ook een fenomeen dat voorkomt in elke gemeente, helaas ook in de onze. Het is op enkele seconden gebeurd en het nadeel is meestal niet gering. Verlies van waardevolle bezittingen, schade aan de wagen, administratieve rompslomp,... het zijn maar enkele van de vervelende gevolgen.

Het voorkomen of verminderen van het aantal diefstallen is dan ook één van de fenomenen waar onze politiezone bijzondere aandacht aan schenkt.

Op zondag 15/05/2022 deden onze wijkinspecteurs, tussen de patrouilles en huisbezoeken door, hun inmiddels gekende actie "klinktrekken". In totaal werden er 275 voertuigen gecontroleerd op verschillende locaties in Zaventem en zijn deelgemeenten. Er werden vijf processen-verbaal opgesteld voor voertuigen die niet slotvast waren. Twee eigenaars konden worden aangesproken en werden geconfronteerd met de waardevolle voorwerpen die nog aanwezig waren in hun niet-slotvast voertuig.

Dragen jullie ook je steentje bij? Sluit je wagen steeds goed af en leg geen waardevolle spullen in het zicht!