Resultaat zomerbob acties 22 en 23 juli 2022

Afgelopen weekend hielden we acties in het kader van de zomerbob campagne. In totaal werden 629 bestuurders gecontroleerd op alcohol achter het stuur. Minder dan 1% bleek onder invloed, een mooi resultaat. Proficiat aan alle bestuurders die wel hun verantwoordelijkheid nemen!

22/07/2022

Op vrijdagavond -en nacht installeerde ons verkeersteam een controlepost op de Tramlaan in Sterrebeek, ter hoogte van het kruispunt met de Hippodroomlaan. Er werden 142 bestuurders onderworpen aan een sampling waarvan er 5 rood gaven, maar na het afleggen van een ademtest safe bleken te zijn.
 

23/07/2022

Op zaterdag controleerden onze collega's op twee locaties, namelijk op de Mechelsesteenweg in Nossegem en op de Moorselsteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Vossemlaan in Sterrebeek. Ze werden die avond en nacht bijgestaan door vier inspecteurs in opleiding, die later dit jaar onze politiezone zullen versterken.

Op de eerste locatie werden 278 bestuurders tegengehouden voor een samplingtest. Eén bestuurder had teveel op en legde een positieve ademtest af met een eindresultaat van 0.83 mg/l UAL en een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen tot gevolg.

Op de tweede locatie werden 209 bestuurders gecontroleerd. Hier legden twee bestuurders een positieve ademtest af. De ene met een resultaat van 0.37 mg/l UAL en de andere 0.52 mg/l UAL. Deze laatste bestuurder stapte na de controle terug in zijn voertuig om huiswaarts te keren, waarop onze collega's hem nareden en tot stilstand brachten. Na contact met de magistraat van dienst werd het rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen en het voertuig geïmmobiliseerd. 

Er werden gedurende beide actiemomenten geen andere inbreuken vastgesteld.