Sportief rijgedrag

Op de avond van vrijdag 26/05/2023 reed een lid van onze verkeersdienst op de Hoogstraat waar hij een voertuig opmerkte dat een sportief rijgedrag vertoonde.  Op het moment dat onze inspecteur van dienst verkeer achter het betrokken voertuig kwam te rijden, gaf het voertuig ineens plankgas. Na een korte achtervolging zette de bestuurder het voertuig toch aan de kant.

De bestuurder van 22 jaar woonachtig te Evere liet meteen weten dat hij geen rijbewijs had. Bij verdere controle bleek dat de bestuurder sinds maart van dit jaar een levenslang rijverbod wegens lichamelijke ongeschiktheid had opgelopen.

Het voertuig waarmee hij reed had hij op de dag zelf aangekocht en was nog niet ingeschreven noch verzekerd. Tijdens de controle werden er uiterlijke tekenen van druggebruik vastgesteld. De bestuurder werd mee ten burele genomen waar deze een positieve speekseltest aflegde voor THC (cannabis) en cocaïne. Bij controle van zijn verkeersregister bleek de bestuurder de laatste 2 jaar reeds 5 maal een positieve speekseltest te hebben afgelegd.

Hij bleek ook nog een gebruikershoeveelheid cannabis op zich te hebben en had alternatieve maatregelen lopen, zoals geen nieuwe inbreuken plegen. Het parket werd gecontacteerd en het voertuig werd in beslag genomen wegens rijden spijts verval. In totaal worden er 6 processen-verbaal opgesteld, voor onder andere rijden zonder rijbewijs en spijts verval, niet-verzekering, drugs in het verkeer, drugsbezit en niet naleven van alternatieve voorwaarden.

Het parket zal later beslissen welk gevolg het aan deze feiten geeft.