Politie Zaventem werft aan! Word jij onze nieuwe collega?

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe gemotiveerde medewerkers, voor een boeiende job in een innovatieve werkomgeving. Samen zijn we 24/7 in de weer voor de veiligheid van de bewoners en de bezoekers van onze gemeente. Uw takenpakket is gevarieerd en er wachten overal uitdagingen.

Openstaande vacatures – wij hebben jou nodig!

Momenteel hebben we openstaande vacatures in verschillende geledingen van ons politiekorps. De vacatures zijn in eerste instantie enkel toegankelijk voor mensen die reeds werkzaam zijn bij een lokale of federale politiedienst en toe zijn aan een nieuw hoofdstuk in hun politie carrière. Via deze “interne mobiliteit” (5x/jaar) trachten we permanent nieuwe collega’s aan te trekken om voor onze politiezone te kiezen. We mikken daarom voornamelijk op kersverse politie-inspecteurs, rechtstreeks vanuit de politiescholen en hopen dat zij hun verdere carrière in onze politiezone willen uitbouwen.

In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij hoogdringendheid, werven we ook extern aan. Dit vooral voor administratieve functies. Deze zijn terug te vinden op de rekruteringssite van de federale politie, www.jobpol.be

Waarom voor PZ Zaventem kiezen?

Onze politiezone heeft meerdere troeven om de huidige medewerkers en ook toekomstige collega’s te bekoren. Binnen ons gevarieerd korps kan u uitzoeken binnen welke functionaliteit uw talenten optimaal tot uiting komen (interventie en toezicht, lokale of sociale recherche,  wijkwerking, …). We bieden onze collega’s veel doorgroeikansen en de mogelijkheid zich te specialiseren.  Zo hebben we onder meer een hondenteam, een mototeam, specialisten geweldbeheersing, ICT-medewerkers, infoteams, …

Daarnaast zijn in maart 2021 verhuisd naar ons nieuwbouwcommissariaat. Een modern en duurzaam complex, waarin ons korps nog verder kan groeien en daarbij nog beter kan tegemoetkomen aan de verwachtingen van de burger. Wat betreft ons materiaal en uitrusting zijn we steeds mee met de nieuwste technologieën. Ook ons ‘groen’ wagenpark zal alleen nog maar uitbreiden.

Kenmerkend voor onze politiezone is de familiale sfeer. Ons korps telt een 100-tal medewerkers, en iedereen kent iedereen. Op regelmatige basis worden ook activiteiten buiten de werksfeer georganiseerd. Naar de toekomst toe plannen wij nog meer oog te hebben voor het welzijn van onze medewerkers (o.a. sport op het werk).

Tot slot zullen ook associaties met de omliggende zones verder worden uitgebouwd.

Is uw interesse gewekt?

Bent u geïnteresseerd in een loopbaan bij de politie? Neem dan zeker een kijkje op www.jobpol.be. U vindt er informatie over de selectieprocedure en opleiding.  Hou ook zeker de sociale media in de gaten. Zowel de federale politie als wijzelf kondigen regelmatig job-evenementen aan. En uiteraard bent u steeds welkom bij één van onze eigen beroepenvoorlichters voor een extra woordje uitleg. Zij kunnen u vertellen hoe het écht is om bij de politie te werken.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zaventem via het contactformulier of telefonisch via 027191010.