Flitsresultaten in de Poddegemstraat na transformatie

Grimbergen, 31 mei 2024: Na de heropening en recente tranformatie van de Poddegemstraat tot een fietszone, waarbij priotiteit werd gelegd bij de veiligheid van fietsers en de maximumsnelheid voor auto’s werd verlaagd, blijven de zorgen over te hoge snelheden aanhouden. 

Plaatsgesteldheid borden in de Poddegemstraat

Uit flitsresultaten van afgelopen donderdag blijkt dat er een alarmerend aantal voertuigen de toegestane snelheid overschrijdt. Er passeerden op ruim 2 uur tijd (5:00-7:15) maar liefst 280 voertuigen, waarvan verbijsterend genoeg bijna de helft (133) van deze voertuigen betrapt werden op het overschrijden van de maximumsnelheid. 

"De flitsresultaten zijn zeer verontrustend. Het niet naleven van de maximumsnelheid brengt niet alleen de veiligheid van de fietser in gevaar, maar ook die van alle weggebruikers in de straat. Als korpschef benadruk ik het belang van het respecteren van de verkeersregels en de geldende snelheidslimieten.” aldus Jurgen Braeckmans. 

De belangerijkste regel in een fietszone is dat de snelheid beperkt wordt tot 30km/u. Dat geldt voor al het verkeer, ook voor de fietsers zelf. De snelheidslimiet geldt altijd, dus ook als er geen fietser te zien is. Voor meer informatie omtrent een fietszone kan u terecht op de website van www.veiligverkeer.be

Labels