Nieuws

Op woensdag 21 april 2021 vond voor de 14de keer een ‘flitsmarathon’ plaats.  Ook in Maldegem werden door de lokale politie extra snelheidscontroles uitgevoerd.   De politie hoopt hiermee een mentaliteitswijziging teweeg te brengen bij hardleerse bestuurders.

Tot de middag werden er snelheidscontroles uitgevoerd langsheen Kleitkalseide, Speyestraat en Francis De Meeuslaan.   In de namiddag en ‘s avonds langs Krommewege, Oude Staatsbaan en Gidsenlaan.

Locatie Aantal gecontroleerde bestuurders Aantal overtreders Respecteerden de snelheidslimiet
Kleitkalseide 375 93 75%
Speyestraat 214 42 80%
Francis de Meeuslaan 215 39 82%
Krommewege 480 66 86%
Oude Staatsbaan 402 7 98%
Gidsenlaan 100 11 89%

 

Fluogele communicatieborden zullen weldra her en der opduiken om de bestuurders nog meer aan te zetten op hun snelheid te letten.

Dag van de Verkeersveiligheid

Op vrijdag 26 februari 2021 vond voor de 25ste keer de ‘Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen’ plaats. Ook in Maldegem werden extra verkeerscontroles uitgevoerd.

Strengere controle op honden aan de leiband

De lokale politie gaat strenger controleren of honden aan de leiband worden gehouden. Hondeneigenaars die dat niet doen, krijgen een GAS-boete. Die kan oplopen tot 350 euro.

Gisterenavond omstreeks 22 u ontvingen wij via sociale media 2 korte filmpjes waarop is te zien dat een jong meisje een kleine hond in de lucht gooit en niet opvangt waardoor het diertje op de grond terecht komt. Dit betreft handelingen van ongeveer 4 maanden geleden.

Ga in automodus voor je rijdt!

Vandaag start de campagne van VSV: “Ga in automodus voor je rijdt”.