Nieuws

Op zaterdag 11 mei werd omstreeks 22.15 uur een verkeersongeval gemeld ter hoogte van het rond punt op de Koning Leopoldlaan te Maldegem.  Het betrof een kop-staart aanrijding. De 31 jarige bestuurder uit Maldegem stond stil om de straat te dwarsen toen hij achteraan werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 22 jarige dame uit Oostende. In de auto van de man zaten zijn drie kinderen van 10, 6 en 2 jaar. Ze werden licht gewond overgebracht naar het AZ Alma. Eén voertuig diende getakeld te worden. 

Zaterdag 06 april 2019 werd een 53 jarige dame uit Maldegem omstreeks 15 uur slachtoffer van een pick pocket in de Lidl te Maldegem. Uit de jaarcijfers blijkt dat gauwdiefstallen in 2018 in vergelijking met de vorige jaren gestegen zijn. Wees alert en biedt deze gelegenheidsdieven geen kans: leg uw portefeuille niet los in uw karretje of mandje, steek uw portefeuille in een handtas of jaszak en sluit deze goed af.

Volgende week vernieuwt het Stoomcentrum Maldegem vzw de spoorwegovergangen in de Canadezenlaan en Sint-Barbarastraat. Hiervoor worden deze straten ter hoogte van de spoorwegovergang afgesloten voor alle verkeer. De Canadezenlaan wordt afgesloten van maandag 08 tot en met donderdag 11 april 2019, de Sint-Barbarastraat van dinsdag 09 tot en met vrijdag 12 april 2019. Plaatselijk verkeer kan wel nog door. De werfzone zelf is verboden voor iedere bestuurder en voetganger.

Afgelopen weekend werden zowel op zaterdag als op zondag snelheidscontroles uitgevoerd op de N44 Aalterbaan. De snelheidscamera registreerde in een tijdspanne van 10 uur controle 4190 voertuigen, en dit in beide richtingen. 397 bestuurders overschreden de maximum snelheid van 90 km/uur en mogen zich aan een proces-verbaal verwachten. Een bestuurder van een Porsche haalde helaas een snelheid van 157 km/uur.

Gisteren werd er in PAULO (Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden) in de Sprendonkstraat 5 in Mendonk een opendeurdag gehouden. De Pz Maldegem was aanwezig om onze zone in de kijker te zetten en nieuwe medewerkers aan te trekken. Zowel de basisopleiding, de baremische en gespecialiseerde opleidingen kwamen aan bod. Je kon er ook terecht voor info rond selectieproefen en loopbaanmogelijkheden bij de politie.