Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. Op een commissariaat: tijdens de openingsuren kun je terecht op een van onze commissariaten;
  2. Online politieloket: voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
  3. Ter plaatse: bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 053 60 18 18.

1. Op een commissariaat

Op 1 oktober 2019 startte onze politiezone Erpe-Mere/Lede met onthaal op afspraak. Maak voortaan eerst een afspraak en kom dan langs om een klacht in te dienen of een aangifte te doen.

Waarom een afspraak?

Het grote voordeel van werken op afspraak is dat je niet hoeft te wachten. Je wordt dus sneller geholpen en ook meteen door de juiste persoon. Je privacy vaart er wel bij (er staat nu immers niemand achter je te wachten) en bovendien weet je op voorhand welke documenten je moet meebrengen.

Hoe maak je een afspraak?

Je kunt makkelijk zelf online een afspraak maken online. Heb je geen internet of twijfel je of je wel aangifte moet doen? Neem dan telefonisch contact op met onze dienst Onthaal via 053 60 18 18. Een medewerker geeft je graag advies en maakt eventueel voor jou een afspraak. Let op: telefonisch contact opnemen met onze politiezone kan enkel tijdens de kantooruren.

 

2. Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

3. Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden, verdachte situatie) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 of 112

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 053 60 18 18.