Stop op tijd voor een powernap

Slaperigheid voel je niet altijd goed opkomen. Toch zijn de effecten op je rijgeschiktheid niet min.

Als je meer dan 17 uur wakker bent, is het effect op je lichaam vergelijkbaar met 0,5 promille alcohol in je bloed. Je aandacht en concentratie verminderen en je reactievermogen werkt vertraagd. Je bent dus minder in staat om de juiste beslissingen te nemen in het verkeer. Een powernap is de enige manier die helpt om opnieuw een alertheidsboost te krijgen voor een tweetal uur.

De helft (50%) van de Vlaamse automobilisten tussen 18 en 54 jaar geeft aan de afgelopen maanden wel eens met de auto te hebben gereden terwijl ze zich zo slaperig voelden dat ze moeite hadden om de ogen open te houden, zo blijkt uit een nieuwe bevraging van Ipsos in opdracht van de VSV. Bij de jongere leeftijdsgroepen en bestuurders die over een bedrijfswagen beschikken, liggen die cijfers nog merkelijk hoger: 63% bij de 18-29-jarigen, 58% bij bestuurders met een bedrijfswagen. 

Daarom lanceert de VSV op 31 januari 2022 een nieuwe campagne tegen slaperigheid achter het stuur. Met één duidelijke boodschap “Stop op tijd voor een powernap”.  Doe een powernap als je je slaperig voelt en word weer een veilige bestuurder in 15 minuten. Meer info: www.beloofd.be.

 

powernap

Labels