Projecten

De verkeersdienst verzorgt verschillende projecten voor de leerlingen van het basisonderwijs Veurne, Alveringem en Lo-Reninge.

Diefstal aan en uit voertuigen

Aan het voorkomen van autocriminaliteit - diefstal van je wagen of diefstal aan of uit je wagen - kan je zelf een belangrijke bijdrage leveren.

Geef inbrekers geen kans

Ongewenst bezoek van inbrekers kan je op een goedkope, maar effectieve manier vermijden. Enkele kleine gewoontes hebben een groter effect dan een duur alarmsysteem: geef je huis steeds een bewoonde indruk, laat geen vensters open wanneer je weg bent, laat geen ladders in de tuin rondslingeren, …

Om de leerlingen van het vijfde leerjaar bewust te maken van de gevaren rond een vrachtwagen, wordt er aan de hand van een maquette het principe van de dode hoek uiteengezet.

Gemachtigde opzichters hebben de specifieke bevoegdheid de veiligheid te garanderen tijdens het oversteken van kinderen en scholieren en eveneens van groepen bejaarden en personen met een handicap.

De kennis van de wegcode wordt opgefrist aan de hand van beeldmateriaal van gewijzigde, gevaarlijke of nieuwe verkeerssituaties uit eigen streek.

Hoe fietsen uw leerlingen in het drukke verkeer? Om dit te achterhalen kan u uw leerlingen laten fietsen onder toezicht van inspecteurs en vrijwilligers op een uitgestippeld traject door het stadscentrum van Veurne.

Het vaardigheidsparcours bestaat uit 10 verschillende oefeningen die een geïsoleerde situatie uit het verkeer weergeven.

De leerlingen van de tweede graad van het basisonderwijs leren de wegcode te respecteren in een veilige en overdekte omgeving.