Nieuws

affiche campagne overdreven snelheid

Vorige week werd in de PZ Polder de snelheid gecontroleerd van 4581 voertuigen, hiervan reden 340 bestuurders te snel.

Dit is 7,42 % bestuurders die de snelheidslimieten blijven negeren. De dalende trend van het aantal snelheidsovertreders lijkt zich te stabiliseren tussen de 7 % en 7,50 %. Wij betreuren ten zeerste het stabiliseren van de dalende trend die ingezet was sedert het begin van dit jaar.

De hoogste snelheid werd genoteerd te Houthulst in de Poelkapellestraat waar een bestuurder 120 km/uur reed waar de toegelaten snelheid 70 km/uur bedraagt. In de Stokstraat te Houthulst reed een bestuurder aan 99 km/uur waar de snelheid 50 km/uur bedraagt. In Kortemark in de Amersveldestraat reed een bestuurder 96 km/uur waar de toegelaten snelheid 50 km/uur bedraagt. Deze top 3 zal zich moeten verantwoorden voor hun rijgedrag bij de Politierechter.

Snelheid meisje dat droevig kijkt

Vorige week werd in de PZ Polder de snelheid gecontroleerd van 5190 voertuigen, hiervan reden 376 bestuurders te snel.

Dit is 7,24 % bestuurders die de snelheidslimieten blijven negeren. De dalende trend van het aantal snelheidsovertreders zet zich door wat ons hoopvol stemt om het aantal snelheidsovertreders verder terug te dringen. De gemotiveerde mensen van onze verkeersdienst blijven elke dat actief verder werken op het thema snelheid.

De hoogste snelheid werd genoteerd te Diksmuide in de Iepersteenweg waar een bestuurder 117 km/uur reed waar de toegelaten snelheid 70 km/uur bedraagt. In de Stationsstraat te Houthulst reed een bestuurder aan 100 km/uur waar de snelheid 50 km/uur bedraagt. In Kortemark in de Groenestraat reed een bestuurder 94 km/uur waar de toegelaten snelheid 50 km/uur bedraagt. Tot slot werd er ook in Koekelare op de Belhuttebaan een overtreder geregistreerd aan een snelheid van 91 km/uur alwaar de snelheid 50 km/uur bedraagt.

In de week van 1 tot en met 7 april worden er snelheidscontroles gepland op volgende locaties :

  • Kortemark –  Esenstraat + Gitsstraat
  • Koekelare – Belhuttebaan
  • Houthulst – Stokstraat
  • Diksmuide – Iepersteenweg

Daarnaast kunnen er facultatieve controles gehouden worden op andere locaties !

affiche campagne overdreven snelheid

Vorige week werd in de PZ Polder de snelheid gecontroleerd van 2096 voertuigen, hiervan reden 188 bestuurders te snel.

Dit is 8,96 % bestuurders die de snelheidslimieten blijven negeren. Voor het eerst dit jaar duiken we onder de 9 % snelheidsovertreders. Voor de veiligheid van iedereen maar bijzonder voor deze van onze zwakke weggebruikers hopen we dat deze trend zich zal doorzetten in de loop van dit jaar.

De hoogste snelheid werd genoteerd te Koekelare in de Moerestraat waar een bestuurder 120 km/uur reed waar de toegelaten snelheid 70 km/uur bedraagt. In de Lappersfortstraat te Diksmuide reed een bestuurder aan 90 km/uur binnen de bebouwde kom waar de snelheid 50 km/uur bedraagt. Ook in Kortemark in de Lichterveldestraat reed een bestuurder binnen de bebouwde kom waar de snelheid 50 km/uur bedraagt aan een snelheid van 88 km/uur.

 

Snelheid meisje dat droevig kijkt

Vorige week werd in de PZ Polder de snelheid gecontroleerd van 4045 voertuigen, hiervan reden 393 bestuurders te snel.

Dit is 9,71 % bestuurders die hardleers blijven.

De top-3 werd gerealiseerd met op één in Diksmuide in de Woumenweg een snelheid van 120 km/uur, op twee in Diksmuide in de Lekedorpstraat een snelheid van 100 km/uur en op drie in Houthulst in de Poelkapellestraat een snelheid van 99 km/uur.

De top-3 overtreders lieten allen hun snelheid registreren binnen de bebouwde kom waar de toegelaten snelheid 50 km/uur bedraagt. Dit onverantwoord rijgedrag brengt dagelijks onze schoolgaande kinderen in gevaar die zich te voet en met de fiets naar school begeven.

Allen mogen ze zich verwachten aan een uitnodiging bij de heer Politierechter.