Politiezone Aalter/Maldegem stelt nieuw ANPR-voertuig voor

Politiezone Aalter/Maldegem heeft een nieuw voertuig aan zijn wagenpark toegevoegd. In 2015 pakte politiezone Aalter-Knesselare al uit met hun krachtige anonieme wagen ‘Knight Rider’, vanaf nu beschikt de politiezone over een nieuw ANPR-voertuig.

Voorstelling ANPR-voertuig

Investeren in veiligheid van de inwoners

De beide gemeentebesturen willen maximaal investeren in de veiligheid van de inwoners. Door in te zetten op hoogtechnologisch en vernieuwend materiaal kan men de operationele werking alleen maar bevorderen. Het inzetten van de ANPR-camera’s werkt ook preventief, het helpt criminaliteit en overlast te voorkomen.

Fenomeenploeg

Naast onze verkeersdienst wordt ook een ‘Fenomeenploeg’ ingezet. Deze zal zowel in Aalter als in Maldegem de baan op gaan met het nieuwe voertuig, naast het scannen van de nummerplaten met de ANPR-camera werken ze ook proactief door te patrouilleren (preventie), gaan ze actief personen en voertuigen opsporen en gaan ze met zogenaamd ‘zachte informatie’ aan de slag, dit zijn niet-concrete feiten waarop verder onderzoek wordt gevoerd. Tenslotte biedt de fenomeenploeg waar nodig steun aan andere diensten zoals de openbare ordediensten of de lokale recherche.

Skoda Superb met ANPR

De Skoda Suberb Cbi Sportline 2.0 TSI 4x4 valt moeilijk te ontvluchten met zijn topsnelheid van 250 kilometer per uur. De 280 pk geeft op papier een sprint van 0 tot 100 km/u in 5,8 seconden.

Het nieuwe voertuig is uitgerust met ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition) onder de motorkap die de nummerplaten scant van andere weggebruikers. Op deze manier kan snel vastgesteld worden wie met een ongekeurd, niet-verzekerd of gestolen voertuig rijdt. De camera’s werken dankzij infraroodtechnologie in alle weersomstandigheden.

Het nieuwe voertuig kan vanaf nu in het straatbeeld gezien worden.