2de editie Jobdag Politie Brasschaat, Noord en Schoten

Op 4 mei organiseren de politiekorpsen van Brasschaat, Noord (Kapellen-Stabroek) en Schoten een gezamenlijke jobdag. Iedereen met interesse in een job bij de lokale politie kan die dag kennis maken met de verschillende aspecten van het werk. Inschrijvers ontvangen bovendien een goodiebag! 

Jobdag politie

Wat mag je verwachten? 

We vertellen je graag meer over de politie-uitrusting en tonen welke politietechnieken je onder de knie moet hebben. 

We laten je bovendien meekijken achter de schermen bij de verkeersdienst. Ook krijg je de kans om je speurderstalent boven te halen tijdens de demo van de recherche en kan je een deel van ons wagenpark bewonderen. 

Helemaal overtuigd? Dan geven we je ook nog graag mee hoe je jezelf kan klaarstomen voor de toelatingsproeven tot inspecteur. Je krijgt meer informatie over de cognitieve proeven en we geven je tips en tricks mee voor het succesvol afleggen van de sportproef. 

Over ons 

De politiekorpsen van Brasschaat, Noord en Schoten, samen goed voor zo’n 300 medewerkers, werken sinds een aantal jaren actief samen. ’s Nachts en in het weekend worden de interventieploegen centraal aangestuurd vanuit een van de drie zones, verder is er samenwerking op niveau van recherchediensten en verkeer. Ook trainen de korpsen samen tijdens gezamenlijke oefeningen. Als medewerker in een van onze drie politiezones krijg je dus de kans om enerzijds in een klein korps te werken waar je bakken ervaringen kan opdoen en tegelijkertijd kan je ook in een zeer gevarieerde omgeving werken. 

Een lokale politiezone staat synoniem voor lokale verankering: wij staan in voor de veiligheid en de leefbaarheid, dicht bij de burger, dag en nacht. De interventiediensten beantwoorden de noodoproepen. Burgers kunnen in de politiecommissariaten terecht om aangifte te doen van strafbare feiten, verliezen, e.d.m. Onze wijkinspecteurs houden een vinger aan de pols in hun wijk. Verder beschikt elk lokaal politiekorps over tweedelijns onderzoeksdiensten zoals de lokale recherche en de jeugdrecherche. De lokale verkeersdiensten zien toe op de verkeersveiligheid op het terrein van de gemeenten. 

Ben je getriggerd en wil je meer weten? Schrijf je dan zeker in en dan zien we je graag op 4 mei! 

Praktisch? 

Datum: Zaterdag 4 mei, van 11u tot 14u 

Locatie: GIB Brasschaat, Door Verstraetelei 50 

Schrijf je in via deze link

De eerste 60 deelnemers ontvangen ter plaatse een sportieve goodiebag.  

Wil je weten welke vacatures we nu hebben openstaan? 

Neem dan alvast een kijkje op Politiezone Brasschaat | Jobpol