Nieuw platform voor fietsregistratie: MyBike

Van 22 tot en met 28 april is het nationale actieweek tegen fietsdiefstal. Op 23 april werd het nieuwe nationale fietsregistratieplatform gelanceerd: Mybike.belgium.be. Via dit federale platform, dat over de drie gewesten heen werkt, kan je je fiets registreren en identificeren met behulp van een sticker. Zo verklein je het risico op diefstal en heling (doorverkoop) en kan je je fiets sneller terugvinden als die gestolen is.

Gratis

Het platform is gratis en kan door iedereen gebruikt worden: fysieke personen die in België wonen en rechtspersonen die in België gevestigd zijn. Het platform werkt voor zowel voor nieuwe als tweedehandsfietsen.

Praktisch?

Registreer je fiets gratis op het fietsregistratieplatform Mybike.belgium.be en je ontvangt per post binnen de twee weken een sticker die je op je fiets kleeft. Wanneer je fiets wordt gestolen, meld je dit op het platform. Door de QR-code op de sticker te scannen kan iedereen met een smartphone checken of de fiets als gestolen werd opgegeven. Wanneer iemand je gestolen fiets vindt, kan deze persoon je anoniem contacteren via het platform. Ook wanneer de lokale politie van Brasschaat je fiets terugvindt, zal je persoonlijk gecontacteerd worden.

Politiezone Brasschaat stapt voluit mee in dit nationale initiatief en moedigt de Brasschatenaren aan om hun tweewielers te registreren op het fietsregistratieplatform, want elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstallen. Dit betekent dus ook dat er niet langer wordt ingezet op gevondenfiets.be.

Meer info?

Voor meer info en vragen over de registratie, doorverkoop van een geregistreerde fiets,… bekijk zeker de uitgebreide FAQ op Mybike.belgium.be.

Labels