Nieuws

OPGELET: diefstal uit tuinhuizen

De laatste weken worden er weer heel wat fietsen gestolen uit tuinhuizen.

Een oproep van een onbekend (buitenlands) nummer? Bel niet terug!

Een klassieker onder de online oplichtingsmethoden is Wangiri-fraude. Wan.. wat? Wangiri komt uit het Japans. "Wan" komt van het Engelse telwoord one en verwijst naar die ene keer dat de telefoon rinkelt. "Giri" verwijst naar de afbreking van de oproep en komt van kiru, het Japanse woord voor 'snijden'.

Storm: wanneer 112, wanneer 1722?

Het KMI voorspelt dat het vandaag zal stormen, met rukwinden tot 110 km/uur. Word je getroffen door stormschade of wateroverlast? Staat je kelder onder water? Is er een boom omgewaaid of zijn er dakpannen losgekomen? Via de nieuwe website stormschade.vlaanderen kan je online brandweerhulp aanvragen of een professionele dienstverlener contacteren. Ook het nummer 1722 zal vandaag opnieuw geactiveerd worden.

Communiefoto's bij politie

Als echte politieheld, brandweerman of ambulancier op je communiefoto? Dat kan! Samen met Brandweer Zone Rand en het Rode Kruis organiseren we op zaterdag 7 maart een fotomoment.

Fraudeurs doen zich voor als Card Stop

Heel wat mensen hebben frauduleuze sms'jes ontvangen – zogenaamd van Card Stop. Mensen worden verleid om op een link te klikken, zogezegd om te voorkomen dat hun bankkaart geblokkeerd wordt. Maar ondertussen weten jullie natuurlijk dat je dat vooral niét moet doen!