Nieuws

Control cruiser

Gemengde gevoelens rond de resultaten van de flitsmarathon gisteren. Onze mobiele ‘flitsers’ controleerden in totaal 3014 voertuigen, verspreid over 7 locaties. Daarvan reden 416 bestuurders – of 13,7% – te snel. Daarnaast passeerden gisteren 265157 voertuigen de verschillende trajectcontroles. Daarvan reden 89 voertuigen – of 0,03% – te snel.

Afbeelding kilometerteller

Morgen vindt er in ons land opnieuw een #flitsmarathon plaats en ook wij doen mee!

Control cruiser

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeenten blijven er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

Week van de Handhaving

De aftrap van de Handhavingsweek – of ook: de week tegen sluikstort – is gegeven! Als politiezone leveren we deze week extra inspanningen door bijkomend toezicht uit te oefenen op de gekende “sluikstort-hotspots” en gevoelige punten. Daarnaast organiseren we 2 “Polisquizzen”.

1DagNiet

Veilig wonen is een kwestie van veilige leefgewoonten. De beste sloten zullen niet helpen als je ze niet gebruikt of als je tegelijkertijd een raam laat openstaan. Een defibrillator is pas nuttig wanneer je weet hoe zoiets precies werkt. Heel wat veiligheidsmaatregelen zijn zo eenvoudig dat ze vaak over het hoofd gezien worden. Daarom organiseert Lokale Politie Voorkempen i.s.m. BIN Zoerselhoek op zondag 27 oktober een grootse veiligheidsbeurs in de Kapel in Zoersel.