Nieuws

Mobiele flitser

In november hebben we in onze zone 19110 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 88% van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de snelheidslimiet.

Groepsfoto vrijwilligers

12 vrijwilligers werden dit najaar klaargestoomd om van start te kunnen gaan als diefstalpreventieadviseur bij Lokale Politie Voorkempen. Hun opleiding bestond zowel uit theorielessen als uit een praktijkgerichte vorming op het terrein. De kersverse diefstalpreventieadviseurs zullen vanaf vandaag ingezet worden om geïnteresseerde burgers in te lichten over een betere beveiliging van hun woning.

Affiche BOB-campagne

Vanavond wordt de aftrap van de jaarlijkse winter-BOB-campagne gegeven. Nog tot en met maandag 28.01.2019 zullen dan over heel Vlaanderen verhoogde alcoholcontroles plaatsvinden. De slogan van de campagne is dit jaar kort maar krachtig: ‘BOB = nul op!’

Oprechte liefde of oprecht bedrog?

Fraude komt overal voor. Ook op sociale media en datingsites. Vaak lijken oplichters zó betrouwbaar, dat het niet eens zo moeilijk is om met je centen te gaan lopen. Ze proberen je in de val te lokken door een vertrouwensband met je op te bouwen en in te spelen op je gevoelens. Daarom voert de FOD Economie een campagne om burgers te sensibiliseren en te waarschuwen voor de valkuilen van vriendschapsfraude.

Verlichte fiets in het donker

Zowel bij vertrek als bij aankomst van school of werk is het tegenwoordig weer donker. De afgelopen 5 jaar raakten in ons land 6828 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker; 74 fietsers lieten daarbij het leven. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker.