Nieuws

Infosessie cybercrime in Zoersel

Cybercriminaliteit is geen ver-van-ons-bedshow meer. Integendeel: vrijwel iedereen met een internetverbinding is al eens in aanraking gekomen met online fraude. Denk maar aan die e-mail van de erfenis van je achter-achter-achternonkel waarvan jij toevallig de enige erfgenaam bent. Herinner je je misschien die snelheidsboete uit Nederland… waar je overigens nooit bent geweest?

Don't do drugs & drive

Don’t do drugs & drive. Dat is de naam van de nieuwe campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) om feestgangers en festivalbezoekers aan te sporen niet onder invloed van drugs te rijden. Dat is nodig, want bijna 1 op 6 jonge bestuurders sluit niet uit dat ze drugs en rijden zouden combineren.

Steeds meer fietsdiefstallen uit tuinhuizen

De laatste weken worden er opnieuw meer fietsen gestolen uit een tuinhuis of garage. Wees hiervoor alert en sluit je fiets en tuinhuis steeds goed af! Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk en zorg ervoor dat je fiets niet zichtbaar is vanop de openbare weg.

Zichtbare weggebruikers beloond!

Tijdens de donkere dagen – tussen de herfst- en de krokusvakantie – gingen onze collega’s op pad om de duidelijk zichtbare, “fluorescerende” fietsers en voetgangers in het verkeer te spotten.

Vraag hier gratis (!) diefstalpreventieadvies aan

Herinneren jullie je deze reportage van ATV nog? Gilbert, één van onze vrijwilligers diefstalpreventie, bracht tijdens een rondleiding de veilige en minder (inbraak)veilige punten van een woning aan het licht.