Nieuws

Opgelet! Oplichting rond coronavirus

Oplichters spelen heel vaak in op de actualiteit én op gevoelens van mensen. In een nieuwe vorm van oplichting misbruiken cybercriminelen de angst voor het COVID-19-virus.

4 (!) openstaande vacatures

Als burger werken bij politie? Dat kan! We zijn momenteel op zoek naar 4 nieuwe collega's.

Vragen over corona? Bel de infolijn!

We krijgen nog steeds veel vragen over het coronavirus. We proberen zo snel mogelijk te antwoorden, maar vergeet niet om eerst een kijkje te gaan nemen op www.info-coronavirus.be. Hier werden immers al heel wat vragen gebundeld en beantwoord.

Nieuwe telefoonnummers wijkinspecteurs

Onze wijkinspecteurs kregen onlangs een nieuw, vast telefoonnummer. Met dit nieuwe nummer kan de inspecteur zich inloggen wanneer hij/zij aan het werk is. Als hij/zij niet opneemt, zal de oproep na een aantal seconden worden doorgeschakeld naar de overkoepelende dienst en uiteindelijk naar het onthaal.

Hulplijn 1712 voor conflicten en geweld in gezinnen

Tijdens de coronacrisis verwacht hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld. Het openbaar leven in België ligt volledig stil, dus vele gezinnen zijn noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk en sociaal isolement zijn risicofactoren voor familiaal geweld. Tel hierbij de toegenomen angst en stress en je krijgt een gevaarlijke cocktail die kan leiden tot een escalatie van familiaal geweld.