Nieuws

Klusjesman

Het fenomeen rond Irish travellers of Ierse reizigers is al langer gekend. Ieren of Britten - meestal Engelssprekend – gaan van deur tot deur om te vragen of ze “hulp” kunnen bieden met klusjes in of rond het huis. Ze bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra er betaald moet worden valt het bedrag een stuk hoger uit. In sommige gevallen vragen ze op zó’n agressieve manier om “hun” geld, dat mensen niet durven te weigeren. De travellers zijn te herkennen aan hun eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en hun Ierse accent.

Ga hier niet op in!

Auto

Ook wij deden gisteren mee aan de Europese flitsmarathon. In totaal controleerden we 7363 voertuigen, verdeeld over 9 locaties.

Diefstalpreventieadvies

Kan jij – zonder nadenken – 3 zaken opnoemen die jouw huis beter beveiligd maken dan dat van iemand anders? Nee? Dan is een rondgang met één van onze diefstalpreventieadviseurs geen overbodige luxe!

Veiligheid internet

Vorig jaar werden er in België 9747 gevallen van phishing via internetbankieren vastgesteld. Dat zijn er 3 (!) keer zoveel als het jaar voordien. Als politiezone proberen we altijd zo goed mogelijk (preventief) in te spelen op actuele fenomenen. Daarom organiseren we in elk van onze gemeenten een (of meerdere) gratis sessie(s) rond cybercrime of online fraude.

Affiche slachtofferzorg.be

Hoe verwerk ik een ingrijpende gebeurtenis? 
Wat moet ik regelen bij een overlijden? 
Waar kan ik terecht?