12 vrijwilligers opgeleid als diefstalpreventieadviseur

12 vrijwilligers werden dit najaar klaargestoomd om van start te kunnen gaan als diefstalpreventieadviseur bij Lokale Politie Voorkempen. Hun opleiding bestond zowel uit theorielessen als uit een praktijkgerichte vorming op het terrein. De kersverse diefstalpreventieadviseurs zullen vanaf vandaag ingezet worden om geïnteresseerde burgers in te lichten over een betere beveiliging van hun woning.

Preventie is het beste wapen tegen inbraken. Hoe moeilijker het een inbreker gemaakt wordt, hoe sneller hij afhaakt. Daarom wil de politiezone hier extra op inzetten. “Momenteel geven we gemiddeld 50 adviezen per jaar. Dat aantal willen we in 2019 flink de hoogte zien gaan”, zo stelt korpschef Geert Smet. “We mikken toch op een 200-tal adviezen. Hoe meer we burgers kunnen informeren over het belang van een goed beveiligde woning, hoe sterker we uiteindelijk zullen staan in de strijd tegen woninginbraken.”

Diefstalpreventieadviseurs komen – op vraag van de burger – op huisbezoek en bekijken tijdens een rondgang de zwakke en inbraakgevoelige punten van de woning. Ze geven de bewoner concrete tips over hoe hij zijn woning beter kan beveiligen. Nadien volgt ook een (niet-bindend) schriftelijk analyseverslag. Het advies is volledig gratis.

Advies aanvragen?
Alle inwoners van Brecht, Malle, Schilde en Zoersel kunnen diefstalpreventieadvies aanvragen door simpelweg het aanvraagformulier in te vullen en door te mailen naar onze preventiedienst. Rechtstreeks je wijkinspecteur aanspreken, langs een politiepost gaan of telefonisch een aanvraag doen op het nummer 03 210 41 11 kan ook. Alle aanvragen worden beheerd door commissaris Juul Claessens, die ook de inzet van de vrijwilligers coördineert.

De vrijwilligers werden vanochtend persoonlijk gefeliciteerd door korpschef Geert Smet en burgemeester Dirk Bauwens, voorzitter van het politiecollege, die ook de badges aan de kersverse diefstalpreventieadviseurs overhandigde.