500 busreizigers gecontroleerd tijdens politieactie

Lokale Politie Voorkempen en een hondengeleider van de Federale Politie hielden woensdag een controleactie in samenwerking met De Lijn. In Malle en Brecht werden zo’n 500 personen gecontroleerd op 23 bussen.

Actie bussen

De eerste fase van de controleactie, die ’s ochtends plaatsvond in Westmalle, was voornamelijk gericht op jongeren die met de bus onderweg waren naar school. “Daarbij werden enkele passagiers aangeduid door de drugshond”, zegt woordvoerder Stefanie Verstappen van politiezone Voorkempen. “Er werd één mes in beslag genomen en er werd een onmiddellijke minnelijke schikking opgesteld voor drugsbezit. De controles verliepen vlot en de overgrote meerderheid van de jongeren kon hun weg naar school meteen verderzetten.”

Rond de middag vond het tweede deel van de actie plaats in de stationsomgeving in Brecht. Ook daar werden in samenwerking met De Lijn bussen gecontroleerd, maar ook een dertigtal personenwagens. “Alle bestuurders – van de wagens én de bussen – werden aan een alcoholtest onderworpen. Allemaal bliezen ze safe”, aldus Verstappen. “De controleurs van De Lijn focusten zich op de vervoersbewijzen. Zij stelden een vijftigtal pv’s op.”

In Brecht duidde de drugshond een vrouwelijke passagier aan die na controle in het bezit bleek te zijn van ruim 110 gram hasjiesj. De 44-jarige vrouw uit Brasschaat werd donderdag voorgeleid op verdenking van handel in verdovende middelen. Ze werd aangehouden door de onderzoeksrechter.