BIN Hertebos geboren

Maandagochtend werd onze week alvast goed ingezet met de ondertekening van het BIN-protocol van het gloednieuwe buurtinformatienetwerk Hertebos in Schilde. BIN Hertebos is het 45ste buurtinformatienetwerk (BIN-Z’s en BIN-Z-I inbegrepen) in onze politiezone.

Buurtbewoners hebben in het verleden meermaals initiatief genomen om een BIN op te starten in hun buurt, maar steeds zonder concreet resultaat. Tot nu. Stephanie Ruys zag het oprichten van een buurtinformatienetwerk als absolute meerwaarde voor de buurt. Ze zette haar schouders dan ook voor 200% onder BIN Hertebos. Na een succesvolle informatieavond werd het BIN-protocol maandag ondertekend door gloednieuwe BIN-coördinator Stephanie Ruys, de burgemeester van Schilde, de directeur Operaties en het diensthoofd Preventie.

Een BIN-coördinator hebben we al, maar we zijn nog op zoek naar straatcoördinatoren voor de Drijverslaan, de Amazonenlaan, De Dreef van Hertebos, de Veldlei, de Frans Pauwelslei, de Kerkstraat, de August Dilslei en de Constant Joossenslei. Als straatcoördinator fungeer je als eerste aanspreekpunt en ondersteun je de BIN-werking door vb. nieuwe bewoners te verwelkomen, verhuizers te schrappen uit de lijst… Woon jij in één van deze straten en zie je het zitten om Stephanie te ondersteunen in haar taak? Stuur dan een mailtje naar bin.hertebos@gmail.com.

 

Ondertekening BIN-protocol Hertebos