Binnenkort op reis met caravan of mobilhome?

Joepie, daar is de lente! Dat betekent dat ook het kampeerseizoen weer geopend is. Heb je plannen om erop uit te trekken met je caravan of mobilhome? Ga dan zeker je licht opsteken op de (gratis) infodag van de federale wegpolitie op zaterdag 6 april 2019 tussen 09:30 en 15:30 uur in Houthalen-Helchteren.

Caravan

Het laden van een caravan of mobilhome is niet zo simpel als het lijkt. Op veilig (en reglementair) op reis te kunnen gaan moet o.a. rekening gehouden worden met het laadvermogen van het voertuig, met de laadzekering, met het risico op overlading en – uiteraard – ook de wegcode.

Kom met je caravan of mobilhome en laat je voertuig wegen op de weegbrug. Je kan er ook de werking van je lichten, het gebruik van de losbreekrem, de profieldiepte van de banden en de laadindex laten nakijken.

Alsof dat nog niet voldoende is, krijg je daarnaast informatie rond:

  • De wetgeving omtrent rijbewijs
  • motorhomes +3.5 ton
  • wetgeving overlading

Ga je enkel met de auto op vakantie of ben je van plan een caravan of motorhome te kopen? Ook dan ben je welkom op de infodag en kan de Federale Wegpolitie je nuttige informatie meegeven. De politie is er die dag om te informeren, niet om te verbaliseren!

Waar?

Federale Wegpolitie – Verkeerspost Houthalen

Souwstraat 37

3530 Houthalen-Helchteren

tel: (011) 51.00.60

e-mail: dga.dah.wpr.lim.houthalen@police.belgium.eu.

Wanneer?

Zaterdag 6 april 2019 van 09:30 tot 15:30 uur.

Doen vóór je komt?

  1. Laad je voertuig of voertuigcombinatie zoals je op vakantie zou vertrekken
  2. Neem de nodige boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keuringsbewijs, gelijkvormigheidsattest)