Charline en Alida één dag politie-inspecteur

Donderdag verwelkomt onze politiezone twee nieuwe medewerkers. Alida en Charline zullen één dag meedraaien in het korps en dit in het kader van YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag.

YOUCA Action Day

Al voor de dertiende keer engageren meer dan 15 000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Zo ook studenten Alida en Charline. De 15-jarige Alida zit in het 4e jaar Logistiek Assistent in Zonnebos (’s-Gravenwezel). Charline uit Brecht is 17 en volgt Humane Wetenschappen in het Groenendaalcollege (Merksem). Zij schreven ons aan in de hoop één dag te mogen proeven van de politiewereld.

Hun interesse in politie hebben ze alvast met elkaar gemeen. “Later wil ik graag criminologie gaan studeren om nadien misschien wel inspecteur of commissaris te worden”, aldus Charline. “Één dag meedraaien in het politiekorps is voor mij de ideale kans om meer te weten te komen over de algemene werking en dagelijkse bezigheden van politie.”

Uiteraard gingen we met veel plezier in op de vraag van de twee studenten. Het goede doel steunen en tegelijk de wens van deze studenten vervullen, is een win-win.

Alida en Charline zullen kort worden rondgeleid in het centraal onthaalpunt, waarna ze met een inspecteur op patrouille zullen gaan. Het geld dat ze die dag verdienen, gaat dit jaar naar een project in Ecuador. Samen met Plan International België wil YOUCA een duidelijke impact teweegbrengen op de vooruitzichten van jongeren – en specifiek van meisjes – in Nueva Prosperina, één van de meest achtergestelde wijken van Guayaquil.

Labels