Een belegging met uitzonderlijke winst? Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook!

Fraude komt overal voor. Ook in onze politiezone zien we jaar na jaar een stijging in het aantal aangiften. Gemiddeld één keer per dag wordt in onze zone iemand het slachtoffer van internetfraude – of althans: zo vaak ontvangen we hiervan een aangifte.

 

 

Eén van de veelvoorkomende vormen van oplichting is beleggingsfraude. Vaak lijken oplichters  zó betrouwbaar, dat het niet eens zo moeilijk is om met je centen te gaan lopen. Ze proberen je in de val te lokken met aantrekkelijke “alternatieve” beleggingsvormen. Rijk worden op korte tijd is nu eenmaal aanlokkelijk. Maar: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook!

Wil je investeren of beleggen? Wees alert en ga na of de belegging betrouwbaar is:

  • Controleer je gesprekspartner, zodat je weet met wie je te doen hebt.
  • Zoek op of de tegenpartij gekend staat voor fraude.
  • Deel nooit persoonlijke gegevens.
  • Eis duidelijke informatie van je gesprekspartner.
  • Wees op je hoede voor (beloftes van) buitensporige winst. Want als een rendement te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook.

Op https://temooiomwaartezijn.be vind je tips om na te gaan of een belegging betrouwbaar is en lees je (anonieme) getuigenissen van slachtoffers van beleggingsfraude. Ben je in aanraking gekomen met fraudeurs? Meld dit dan via https://meldpunt.belgie.be.