Fluodag

Vandaag is het #fluodag. Nu het ’s ochtends weer langer donker blijft, is het voor automobilisten steeds moeilijker om fietsers, voetgangers en andere weggebruikers op te merken in het verkeer. Een fluovestje, fluoband of andere zichtbare kledij zorgt ervoor dat je als fietser gezien wordt.

Frank Deboosere in fluo

Jongeren beseffen vaak pas hoe “onzichtbaar” ze zijn zonder fluo wanneer ze zelf hun rijbewijs halen en achter het stuur kruipen. Maar ook volwassenen onderschatten soms de gevaren van het niet-dragen van zichtbare kledij op de fiets – zéker tijdens de donkere wintermaanden.

Voor de #fluodag fietste Frank Deboosere vandaag al van Oostende naar Lievegem. Zijn derde stop hield hij in het Maris Stella Instituut in Malle. Als ambassadeur van verkeersveiligheidsorganisatie XIU moedigt hij fietsende scholieren aan om stil te staan bij het belang van zichtbaarheid in het verkeer. De leerlingen beloofden fluo te dragen en in ruil kregen ze (heel wat) selfies met Frank!

Het dragen van fluo kan levensreddend zijn. Kies zelf bij welke fluo-attributen jij je goed voelt, trek ze aan wanneer je in het donker gaat wandelen, joggen, fietsen… en wees zichtbaar, want: wij zien jullie graag!

Fluokids

Fluokids