Hardleerse bestuurder met lachgas gevat na achtervolging

De Lokale Politie Voorkempen heeft op dinsdag 12 januari een man geïntercepteerd na een achtervolging door Malle en Brecht. In de auto trof de politie een fles lachgas aan. De man werd amper 4 dagen daarvoor ook al betrapt op bezit van lachgas.

Een interventieploeg van de Lokale Politie Voorkempen zag rond 15u een auto rijden op de Antwerpsesteenweg in Malle. De bestuurder haalde andere voertuigen meermaals op een bruuske manier in. Wanneer de politie de man wilt doen stoppen, vlucht de bestuurder weg tegen hoge snelheid. De politie zet de achtervolging in. De verdachte haalt snelheden van meer dan 180 km/u en blijft andere weggebruikers op een gevaarlijke manier inhalen. De auto raakt daardoor uit het zicht van de politie.

Enkele minuten later krijgt de politie de auto opnieuw in het vizier, in Klein Veerle in Brecht. De verdachte crasht kort daarna tegen een verlichtingspaal ter hoogte van de Mallebaan. Hij raakt niet gewond. In de koffer treft de politie een fles lachgas aan en een tiental gebruikte ballonnen. Bovendien blijkt de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

“Het was duidelijk dat hij het lachgas bij zich had om te inhaleren via ballonnen, om zo in een roes te geraken”, licht woordvoerster Greet Wouters van politiezone Voorkempen toe. “Bij nazicht bleek dat deze man enkele dagen eerder ook al eens betrapt werd door onze ploegen op het bezit van lachgas in de auto. Hij krijgt opnieuw een GAS-pv.”

Daarbovenop krijgt de man nog drie extra pv’s voor weerspannigheid en meerdere verkeersinbreuken. Hij draait ook op voor de schade aan zijn (gehuurde) auto en de verlichtingspaal.