"Kijken Kijken" om elke motorrijder te zien

7 op de 10 Vlaamse automobilisten vinden het belangrijk om extra aandachtig te zijn voor motorrijders. De Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) lanceren daarom een nieuwe campagne die automobilisten aanspoort om te "kijken kijken" en zo ongevallen met motorrijders te voorkomen. 

Het voorjaar is de periode bij uitstek waarin heel wat motorrijders zich opnieuw op de weg begeven. Zowel voor hen als voor automobilisten is het dan dubbel uitkijken om ongevallen te vermijden. 

1 op de 3 Vlaamse autobestuurders (32%) geeft aan dat ze recent verrast zijn geweest door een motorrijder. Dit blijkt uit een nieuwe bevraging van de VSV. 87% van de automobilisten meent dat motorrijders erg kwetsbaar zijn in het dagelijkse verkeer. Twee keer kijken - "kijken kijken" - alvorens je een manoeuvre uitvoert is een goede manier om motorrijders beter op te merken en zo ongevallen te voorkomen. 

VSV-onderzoek wijst uit dat 71% van de Vlaamse autobestuurders bezorgd is over zijn of haar partner wanneer die met de motor rijdt, 47% is bezorgd over familieleden die met de motor rijden. Dat elke motorrijder wel iemands vriend, partner of familielid is, is de beste reden om dubbel uit te kijken.

Kijk daarom altijd een tweede keer net voor je een manoeuvre uitvoert. 

In deze video wordt uitgelegd hoe dit juist in zijn werk gaat. Meer info vind je terug op www.veiligverkeer.be.