Lokale Politie Voorkempen overhandigt opbrengst solidariteitsactie aan Waals koppel dat getroffen werd door overstromingen

Nadat Wallonië vorige zomer zwaar getroffen werd door overstromingen, kwamen er heel wat solidariteitsacties op gang. Ook bij de Lokale Politie Voorkempen. Gedurende enkele weken maakten politiemedewerkers elke week verse soep, die ze voor het goede doel verkochten aan hun collega’s. De opbrengst van die actie – 1500 euro – werd deze week persoonlijk overhandigd aan Fabiola en Jose, restauranthouders uit de zwaar getroffen gemeente Trooz.

Overhandiging cheque

De watersnood in Wallonië zorgde voor een enorme solidariteit. Onder meer in Zoersel werden inzamelacties gestart, op initiatief van inwoners Ingrid en Gert en met steun van de gemeentelijke technische dienst. Ook logistiek politiemedewerker Dirk kwam in actie. Hij ging helpen in Trooz en ontmoette daar Fabiola en Jose, eigenaars van restaurant ‘Alegria’. Zij baatten al acht jaar lang hun restaurant uit, toen het noodlot toesloeg. Het water in het restaurant stond metershoog, de kelder met de keuken liep volledig onder, alles was verwoest door de modder. In één klap waren ze niet alleen hun levenswerk, maar ook hun broodwinning kwijt.

Duwtje in de rug
Nu, bijna een jaar na de overstromingen, is de heropbouw nog steeds aan de gang. Om Fabiola en Jose een duwtje in de rug te geven, zamelde onze politiezone geld in. Een aantal weken lang maakte onthaalmedewerker Veerle samen met elke andere collega's elke week lekkere soep, die ze verkochten aan hun collega’s. Deze ‘soepactie’ leverde 1500 euro op.

Positieve vooruitzichten
Op 12 mei kwamen Fabiola en Jose de cheque persoonlijk in ontvangst nemen, in het bijzijn van Ingrid, Gert, Dirk, burgemeester van Zoersel Liesbeth Verstreken en korpschef Geert Smet. Het koppel hoopt de deuren van ‘Alegria’ in juni te kunnen heropenen.