Lokale Politie Voorkempen treft gestolen geld aan tijdens controle

Lokale Politie Voorkempen haalde donderdag een voertuig met drie inzittenden uit het verkeer in Brecht. In het voertuig werden enkele duizenden euro’s cash geld aangetroffen. Een deel daarvan bleek afkomstig te zijn van een diefstal uit een handelszaak in Brecht.

Controle Brecht

Inspecteurs van politiezone Voorkempen namen donderdag deel aan een grensoverschrijdende actie ‘Etoile’, gericht op drugscriminaliteit, toen ze een voertuig met Franse nummerplaat opmerkten. Het voertuig met drie inzittenden werd uit het verkeer gehaald en doorzocht. Tijdens de zoeking werd een portefeuille met cash geld aangetroffen.

Op het moment van de controle kwam bij de politie een melding binnen over een diefstal in een handelszaak in Brecht. “Al snel werd duidelijk dat de portefeuille die in het voertuig werd aangetroffen afkomstig was van die diefstal”, zegt woordvoerder Stefanie Verstappen van politiezone Voorkempen. “Het geld werd weer aan de handelaar bezorgd.”

De drie inzittenden van het voertuig werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die hield de drie mannen met Roemeense nationaliteit aan. De Lokale Recherche van politiezone Voorkempen voert het verdere onderzoek.