Opening Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG)

Op woensdag 10 november opende het Antwerps zorgcentrum voor slachtoffers van seksueel geweld zijn deuren. Slachtoffers van seksueel geweld uit de provincie Antwerpen kunnen 24/7 in het centrum terecht voor medische zorg, psychische ondersteuning en sporenonderzoek. Indien ze dat willen, kunnen slachtoffers er ook aangifte doen. ZSG Antwerpen is gelegen op de site van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), in het Zorghotel Drie Eiken. 

Zorgcentrum na Seksueel Geweld

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG), gelegen aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), biedt multidisciplinaire zorg aan slachtoffers van seksueel geweld en advies aan hun steunfiguren. Alle zorg wordt aangeboden op één plaats door een speciaal daartoe opgeleid team. Jij staat als slachtoffer centraal en beslist welke stappen er genomen worden. Het ZSG informeert je over welke stappen je kan zetten.

Het Zorgcentra na Seksueel Geweld werkt nauw samen met politie en parket. Als je klacht wil neerleggen kan dat in het ZSG bij gespecialiseerde zedeninspecteurs, maar dat is niet noodzakelijk om van de aangeboden zorg te kunnen genieten.

Het Zorgcentrum is 24 op 24 uur en 7 dagen op 7 bereikbaar. Het slachtoffer worden van seksueel geweld is een ingrijpende gebeurtenis die medische en psychologische gevolgen met zich mee kan brengen. Aarzel dus niet om het ZSG te contacteren.

Meer info vind je hier.