Politiezone Voorkempen test politie-app FOCUS uit

De langverwachte politie-app FOCUS is er. Tien pilootzones – waaronder ook politiezone Voorkempen – gaan ermee aan de slag op het terrein.

De komst van FOCUS betekent een grote stap voorwaarts in de vooropgestelde digitalisering van de politieorganisatie. De applicatie is erg gebruiksvriendelijk en bundelt verschillende databanken in één overkoepelend, beveiligd platform. Gegevens moeten daardoor niet meer opgevraagd worden in de meer dan 20 verschillende databanken afzonderlijk, maar kunnen met één eenvoudige zoekopdracht in FOCUS onmiddellijk geverifieerd worden.

Real-time

Snel en correct reageren in allerlei (nood)situaties is voor politiemensen van levensbelang! Een briefingsitem en real-time ‘nieuwsoverzicht’ van gedispatchte incidenten zorgen er voor dat de mensen op het terrein efficiënt en goed geïnformeerd aangestuurd worden. Op deze manier kunnen ze nog sneller inspelen op potentieel gevaarlijke situaties.

Vaststellingen kunnen onmiddellijk en op locatie opgemaakt worden. Foto’s kunnen op een veilige manier gedeeld worden met collega’s en kunnen via de app automatisch worden toegevoegd aan een proces-verbaal. Dankzij deze digitale toepassing gaat er zo minder tijd verloren aan administratie, wat uiteindelijk ook de dienstverlening ten goede komt.

FOCUS kan zowel op een smartphone als op de computer geraadpleegd worden. Politiemensen zullen in het straatbeeld dus hoe langer hoe meer met hun smartphone-toestellen aan het werk te zien zijn.

De app zal ongetwijfeld nog verder evolueren, maar boekt nu al enorme winsten voor het korps.