Politiezone Voorkempen zet inspecteurs meer op de fiets

In de gemeentes van de politiezone Voorkempen – Brecht, Malle, Schilde en Zoersel – zal je vanaf nu vaker politie-inspecteurs op de fiets tegenkomen. De politiezone heeft zijn fietsteam uitgebreid en volledig vernieuwd. “Op de fiets zijn we beter aanspreekbaar én geraken we makkelijker op moeilijk bereikbare plaatsen.”

inspecteurs op de fiets

In oranje-blauwe polo’s met dito bermuda, nieuwe fluorescerende helmen en op een geavanceerde fiets. Zo zie je inspecteurs van de politiezone Voorkempen voortaan rondrijden in de vier gemeenten van de politiezone Voorkempen. Modern en fris, maar vooral: heel zichtbaar. “Dat is het grote voordeel van de politie op de fiets: we vallen op en zijn veel makkelijker aanspreekbaar. De drempel tussen burger en politie verlaagt. Bovendien geraken we op de fiets veel makkelijker en sneller op plaatsen waar we in een combi moeilijk of niet geraken”, licht teamleider en hoofdinspecteur Gino Verstrepen toe.

In totaal 10 inspecteurs hebben zich geëngageerd om geregeld zichtbare patrouilles te doen op de fiets. Het team zal bijvoorbeeld toezicht houden aan scholen, (speel)pleinen en in inbraakgevoelige wijken. Sensibiliseren op fietsverlichting staat ook op het programma. En uiteraard fietst het team ook rond op evenementen, die nu weer volop georganiseerd worden. “Het afgelopen anderhalf jaar lag het op dat vlak zo goed als stil door de coronacrisis. We hebben daarvan gebruik gemaakt om ons fietsteam volledig te moderniseren. We zijn tevreden dat we zo de veiligheid in onze zone nog beter kunnen garanderen”, besluit Milina Coelmont van Directie Operaties.