Twee inbrekers gevat in bedrijvenpark Malle

Afgelopen weekend hebben onze interventieploegen twee inbrekers gevat in het industriepark in Malle. Het duo wordt verdacht van meerdere diefstallen en heeft de feiten intussen bekend. Opvallend: de mannen maakten tussen het stelen door tijd voor een pauze – mét pintje.

Afgelopen weekend hebben onze interventieploegen twee inbrekers gevat in het industriepark in Malle. Het duo wordt verdacht van meerdere diefstallen en heeft de feiten intussen bekend.

Zaterdagavond rond 19:30 uur werd in één van de bedrijven op het bedrijventerrein ongewone activiteit waargenomen. Drie interventieploegen en een hoofdinspecteur begaven zich onmiddellijk ter plaatse, waarop de verdachten via de aangrenzende voetbalpleinen de vlucht namen. Vóórdat de mannen konden wegrijden, werden ze klemgereden. Ze werden onmiddellijk gearresteerd.

Niet gehaast

De inbrekers bleken vooral niet gehaast. Meer nog: ze maakten tussen het stelen door tijd voor pauze – pintje inclusief.

De twee Tsjechische mannen – beide 36 jaar oud - verschenen inmiddels voor de onderzoeksrechter. Ze hebben de feiten bekend en hun aanhouding werd bevestigd. Het duo wordt ook gelinkt aan eerdere diefstallen op dezelfde locatie.