Veilig terug naar school

Het is weer zover: de vakantie is (bijna) gedaan en het is weer tijd om naar school te gaan. Om de eerste schooldrukte zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, zullen onze wijk- en verkeersinspecteurs op straat komen om een extra oogje in het zeil te houden.

Schoolkinderen op fiets

Om je kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden en de verkeersveiligheid te optimaliseren kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan zichtbare kledij en een fluovestje, maar ook een fietshelm is geen overbodige luxe. Vertrek bovendien ruim op tijd en zorg ervoor dat je kinderen zich zelfzeker genoeg voelen op hun weg naar school: zoek de veiligste weg uit en oefen deze route zeker samen op voorhand. Last but not least: zorg ervoor dat de fietsen aan alle technische eisen voldoen (werkende remmen, lichten, …).

Vergeet daarnaast ook niet dat ouders (en eigenlijk alle volwassenen) een voorbeeldfunctie hebben, ook in het verkeer. Respecteer daarom ook zélf alle verkeersregels. Wie dit niet doet, loopt het risico om geverbaliseerd te worden want zoals elk jaar, vinden er extra controles plaats tijdens de eerste schoolweken. Let op: doorheen het hele schooljaar zal de verkeersveiligheid om en rond scholen extra in het oog gehouden worden met zowel preventieve als controleacties.