Verdachten van auto- en woningdiefstal op heterdaad gevat in Brecht

Lokale Politie Voorkempen heeft zaterdagavond in Brecht twee verdachten gearresteerd van een diefstal uit een voertuig, een woningdiefstal en een poging tot diefstal van een auto.

Combi's

De interventieploegen van politiezone Voorkempen kregen zaterdagavond iets na acht uur een melding van een diefstal uit een voertuig. De politie was al onderweg toen de melder vaststelde dat twee personen zich in de woning bevonden waar het voertuig op de oprit stond. “De twee verdachten zetten het daarop op een lopen en namen de vlucht langs de spoorlijn in Brecht”, zegt commissaris Jan Van Eyndt van politiezone Voorkempen.

Net op dat moment waren de eerste politieploegen ter plaatse. Politiezone Voorkempen kreeg onder meer bijstand van Lokale Politie Schoten. “Dankzij de aanwijzingen van de melder slaagden de inspecteurs erin om de verdachten niet veel later staande te houden. Daarvoor werd het treinverkeer even stilgelegd. De man en de vrouw, beiden veertigers met buitenlandse nationaliteit, worden verdacht van diefstal uit een voertuig, diefstal in een woning en poging tot diefstal van een auto”, aldus Van Eyndt.

Beide verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hen aanhield. De Lokale Recherche van politiezone Voorkempen voert het verdere onderzoek.