Verhoogd toezicht eindejaarsperiode

De eindejaarsperiode staat weer voor de deur en die lokt doorgaans heel wat mensen naar de winkelstraten. Helaas zijn niet enkel de brave burgers tijdens de kerstdagen op zoek naar cadeaus. Winkeldieven vinden gewoonlijk óók hun weg naar de winkels, al zijn zij veelal op zoek naar andere zaken. Net zoals de voorbije jaren voorzien we daarom verhoogd toezicht in en rond de handelszaken in Brecht, Malle, Schilde en Zoersel.

Winkelstraat kerst

De komende weken zullen duizenden mensen weer op zoek gaan naar de perfecte kerstgeschenken. Ook de daaropvolgende soldenperiode brengt in januari veel volk op de been en bijgevolg veel geld in de omloop. Opgelet, want dieven maken uiteraard graag gebruik van die drukte en de daarmee gepaard gaande onoplettendheid van winkelaars en winkeliers.

Ook dit jaar willen we daarom een extra inspanning leveren om potentiële winkeldieven af te schrikken en te vatten. Nog tot en met zondag 6 januari zullen naast de reguliere interventieploegen extra politiemensen en -dieren worden ingezet om een oogje in het zeil houden.

We vragen iedereen om tijdens deze periode extra waakzaam en voorzichtig te zijn. Bij verdachte handelingen, personen of voertuigen verwittig je best onmiddellijk de politie via het noodnummer 101.