WinterBOBcampagne 2021-2022

Met de feestdagen voor de deur start naar jaarlijkse gewoonte de winter BOB-campagne. Deze loopt van 3 december 2021 tot en met 31 januari 2022. De slogan dit jaar luidt 'Deze keer ben ik BOB'. Hiermee legt men de nadruk dat BOB geen taak is die steeds door dezelfde persoon moet opgenomen worden. Het gaat om een persoonlijk engagement en een verantwoordelijkheid. Iedereen kan op zijn/haar beurt BOB zijn en op die manier voor elkaar zorgen. Ook Politiezone Voorkempen zal maximaal meewerken aan deze campagne. 

WinterBOB

Ook dit jaar zorgt de gezondheidscrisis weer voor een atypisch eindejaar, maar er zullen allicht toch mogelijkheden zijn om elkaar te zien en een glas te drinken. Hierbij is het belangrijk om op voorhand goede afspraken te maken wie er nuchter terug achter het stuur zal kruipen om iedereen veilig terug thuis af te zetten. Met de slogan 'Deze keer ben ik BOB' wil men inspelen op het nemen van deze verantwoordelijkheid. BOB zijn is een engagement, zowel voor jezelf als voor de mensen die jij vervoert. Ambassadeur van dienst is dit keer Metejoor. Via een wedstrijd kan je hem winnen als jouw persoonlijke BOB voor één avond.

De vzw Belgische Brouwers, Assuralia en Vias institute willen met de steun van de federale en lokale politie met deze BOB-campagne opnieuw sensibiliseren rond de gevaren van alcohol achter het stuur. Daarnaast wil men actief bijdragen tot het verminderen van het aantal slachtoffers van dronken chauffeurs. 

Meer weten over deze campagne? Check dan zeker de website van BOB.