Blauwe zone

Een aantal straten en pleinen in onze politiezone liggen in de blauwe zone. De parkeertijd is er beperkt en je bent er verplicht om je parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van je wagen te leggen.

De locaties waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, herken je aan de blauwe verkeersborden met de witte 'P' en het symbool van een parkeerschijf. Op bepaalde plaatsen werden ook wegmarkeringen met het pictogram van een parkeerschijf aangebracht aan het begin van de blauwe zone.

Maximaal 2 uur

Met een geldige parkeerschijf kan je maximaal 2 uur parkeren, te rekenen vanaf het uur dat werd aangeduid op de schijf. Het gebruik van de parkeerschijf is in de blauwe zone elke dag verplicht van 9 uur tot 18 uur, behalve op zon- en feestdagen. Een onderbord geeft eventuele uitzonderingen aan.

Parkeerplaats verlaten

De indeling op de parkeerschijf gebeurt in stappen van een half uur. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Kom je bijvoorbeeld om 12.06 uur aan, dan mag je de pijl op 12.30 uur schuiven. Bij het verstrijken van de maximaal toegelaten parkeertijd moet je de parkeerplaats verplicht verlaten. Je mag je parkeerschijf na 2 uur dus niet gewoon verzetten en alsnog blijven staan.