Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis.

Deze dienst is alleen beschikbaar voor privépersonen, niet voor handelszaken of bedrijven, noch kan er toezicht gehouden worden op appartementen die afgesloten zijn door een slotvaste gemeenschappelijke toegangsdeur.

Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Opgelet: bezorg het ingevulde formulier minstens 14 dagen voor vertrek.

Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen aan jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

Achteraf krijg je een brief met eventuele opmerkingen of vaststellingen.

Brochure 'Check-list vertrek'

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je de 'check-list vertrek' (pdf - 0,1 MB) raadplegen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons telefonisch via 016 53 11 23.