Nieuws

Speekseltest

In het kader van de BOB campagne werd er op het grondgebied van de politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo) een verkeersactie gehouden op donderdag 17 januari 2019.

camera

Het nieuwe aangiftesysteem voor bewakingscamera’s is beschikbaar

controle

Onder het motto "één weekend zonder alcohol" en in het kader van de BOB campagne heeft onze politiezone afgelopen weekend een verkeersactie gehouden.

Te mooi om waar te zijn

Wist je dat oplichters vaak gebruik maken van valse profielen op het internet om je vertrouwen te winnen? Ze lijken erg betrouwbaar op het eerste gezicht, maar proberen je in de val te lokken door een vertrouwensband met je op te bouwen en in te spelen op je gevoelens. Maar uiteindelijk vragen ze om geschenken, persoonlijke gegevens en vooral: geld. Dat is vriendschapsfraude.

Ook beleggingsfraude en oplichting met cryptomunten komt meer en meer voor.

Klik op de linken voor meer informatie over het onderwerp.

controle

Vorige zaterdag werd er een weekendactie gehouden samen met de collega's van de RVA, het RSVZ en het RIZIV. Iedere dienst deed controle voor wat betreft zijn eigen bevoegdheden. 

Wat de politie betreft werden er 404 ademtesten afgenomen met als resultaat 2 positieve en 1 bestuurder die alarm blies. Van 2 voertuigen bleek het verzekeringsbewijs niet in orde en van 1 bestuurder bleek de foto op zijn rijbewijs niet meer gelijkend.

De collega's van de andere diensten stelden 1 inbreuk vast op de dimona wetgeving (zwart werk).

Nadien hebben onze collega's nog intensief gepatrouilleerd om het grondgebied van de politiezone BRT diefstalvrij te houden.