Onze Politiezone

Hier vindt u informatie over de politiezone.

Waarnemend korpschef Luc Verstraeten heeft de algemene leiding over het korps.

De politieraad is de regelgevende instelling van de politiezone. Ze is samengesteld uit de leden van het politiecollege (3 burgemeesters en korpschef) en raadsleden van de verschillende deelnemende gemeenten (Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo). De secretaris van de politieraad is Wendy Van Opstal. Je kan de verslagen hier consulteren.

Per politiezone is er een zonale veiligheidsraad opgericht, die samengesteld is uit de burgemeester(s), de procureur des Konings, de korpschef en andere vertegenwoordigers van de lokale en de federale politie.

Het politiecollege bestaat uit de drie burgemeesters van de gemeenten Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo, en de korpschef.

Het politiecollege is het uitvoerende orgaan van de politiezone. De voorzitter is Jelle Wouters, burgemeester van Rotselaar.

De politiezone BRT bestaat uit de gemeenten Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo en ligt in het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant. Begijnendijk heeft twee grote woonkernen nl. Begijnendijk zelf en Betekom, Rotselaar heeft er drie met Rotselaar zelf, Wezemaal en Werchter. Tremelo heeft twee grote woonkernen zijnde Tremelo zelf en Baal.