Fietstraat

Fietsstraat

Blijkbaar een woord dat al vrij snel tot wat discussie leidt. Sommigen zijn voor, sommigen zijn tegen, sommigen weten niet dat het bestaat, sommigen weten dat het bestaat maar niet wat het betekent, sommigen lappen hun laars eraan.

In onze maatschappij zijn er heel veel 'sommigen'. Eén van de taken van de overheid is om de belangen van deze verscheidenheid op elkaar af te stemmen. Dat gebeurt onder meer door verkeerswetten op te stellen die ervoor moeten zorgen dat de verschillende weggebruikers op een veilige manier de openbare weg met elkaar kunnen delen.

In een fietsstraat mag je als autobestuurder geen fietser voorbijrijden die in dezelfde richting rijdt.

Zonder politiecontrole blijft deze verkeersregel helaas vaak dode letter. Vandaar dat we als politiedienst ook controleren in de fietsstraten Kerkstraat en Luikstraat. Niet alleen door ons op te stellen in deze straten, maar ook door de camerabeelden te bekijken. De voorbije maanden bekeken we 29 uren beelden van de camera in de Kerkstraat. We registreerden hierbij 3 overtredingen. We bekeken eveneens 16 uur beelden van de camera in de Luikstraat. Resultaat: 8 overtredingen. We blijven hierin investeren.

'Geldklopperij', lees je wel eens. Als politiedienst zijn we heel grote voorstander van nul overtredingen = €0.

Als we met z'n allen deze boodschap verspreiden, wordt Lokeren opnieuw een stukje veiliger.

Rudi DE CLERCQ (PZ LOKEREN)