Nieuws

1.768 wagens te snel

De flitswagen van de lokale politie controleerde vorige maand 10.711 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.768 (ofwel 16,51 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 137 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.

Eedaflegging Bjorn en Stephanie

Gisterenavond (19 juni 2019) legden hoofdinspecteur Bjorn Legein (42) en inspecteur Stephanie Van Der Elstraeten (27) de eed af in handen van de voorzitter van het politiecollege.

Vlaanderens Wiel

Op zaterdag 15 juni vormen de straten van Heist het strijdtoneel van de tijdrit Vlaanderens Wiel. De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wielerwedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Baloise Belgium Tour

Op woensdag 12 en donderdag 13 juni komt de rennerskaravaan van de Baloise Belgium Tour naar Damme en Knokke-Heist. De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

De lokale politie Damme/Knokke-Heist arresteerde op 06 mei 2019 een oplichter. De 47-jarige Nederlander J.L. pleegde de feiten op 16 april 2019 in het centrum van Sijsele.