Nieuws

Giv nonchalance gin kanse

De lokale politie, gemeente Knokke-Heist en stad Damme lanceren een gloednieuwe campagne om inwoners te sensibiliseren over woninginbraken. “Veel mensen weten niet dat ze het risico op een inbraak verkleinen als ze zelf iets minder nonchalant zijn”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Giv nonchalance gin kanse. Let op met wat je deelt op sociale media, sluit de deur goed af en hang geen briefje voor de pakketbezorger.” De West-Vlaamse cartoonist SeZart gaf de campagne een humoristische toets met zijn ontwerp van de unieke emoji Bandiefje.
 

Te snel in bebouwde kom

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam gisteren deel aan de nationale flitsmarathon met extra verkeerscontroles. In totaal reden 124 van de 759 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen. Een hardrijder haalde een topsnelheid van 88 kilometer per uur in de bebouwde kom waar slechts vijftig is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet hij zich verantwoorden voor de politierechter.

Man opgepakt na verschillende fietsdiefstallen en auto-inbraken.

Gisterennacht hebben de lokale politie Damme/Knokke-Heist en Spoorwegpolitie een 33-jarige Marokkaan opgepakt in Brussel voor diverse fietsdiefstallen en auto-inbraken in het hele land.

Actief op zoek naar modder op de weg

De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de campagne Modder op de weg van de provincie West-Vlaanderen met extra controles op vervuilde wegen. “Zowel in Damme als Knokke-Heist gaan we de komende weken actief op zoek naar wegen die vervuild zijn door landbouwactiviteiten, bouw- en wegenwerken”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “We sporen de vervuiler op om samen de weg opnieuw verkeersveilig te maken.”

Foto flitswagen.

De flitswagen van de lokale politie controleerde in augustus 11.546 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.362 (ofwel 11,80 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 157 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.