Nieuws

Foto flitswagen.

De flitswagen van de lokale politie controleerde in februari 10.726 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 2.240 (ofwel één op vijf) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 130 km per uur waar slechts zeventig is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

Plan zondagsstoet carnaval.

Dit weekend barst de carnavalsgekte opnieuw los in Heist. De politie en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het volksfeest en de optochten vlot te laten verlopen. Volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Foto genomen tijdens eedaflegging Philippe en 17 politieraadsleden.

Gisterenavond legde vakman Philippe Tetaert (61) de eed af in handen van de voorzitter van het politiecollege, burgemeester graaf Leopold Lippens. Philippe versterkt al sinds januari 2017 de dienst Logistiek van de directie Financiën & Logistiek.

Prijsuitreiking Ej me velo gezien.

De lokale politie en jeugdraad betrapten tijdens de campagne Ej me velo gezien 284 fietsers die reden met een niet-verkeersveilige fiets in Knokke-Heist. Ook in Damme liepen 68 fietsers tegen de lamp.

Interieur flitswagen.

De flitswagen van de lokale politie controleerde in januari 11.488 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 2.501 (ofwel één op vijf) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 99 km per uur waar slechts vijftig is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.