Nieuws

Lokale politie waarschuwt voor cybercriminelen

De lokale politie Damme/Knokke-Heist waarschuwt opnieuw voor cybercriminelen. “De voorbije week deden zeventien inwoners aangifte bij ons politieteam met een gezamenlijk nadeel van minstens 565.000 euro”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “De oplichters zijn inventief en gebruiken onder meer de populaire kanalen Messenger en WhatsApp om anderen op te lichten. Spijtig genoeg blijven ook de sms en e-mail een klassieker om valse berichten te versturen. Het grootste nadeel ondervond een inwoner door een valse, online advertentie voor bitcoin-beleggingen.”

Lokale politie pakt man op voor poging tot winkeldiefstal

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte dinsdag een 21- en 32-jarige man uit Schaarbeek op voor een poging tot winkeldiefstal in de Lippenslaan in Knokke-Heist.

Nieuwe wijkinspecteur voor Moerkerke

Een nieuw gezicht in de wijk Moerkerke. Na vijf jaar als wijkinspecteur in het West-Vlaamse Dentergem start Stefanie Coen (40) als wijkinspecteur bij de lokale politie Damme/Knokke-Heist.

Rechercheur Luc Verstraete na 42 jaar met pensioen

Een valse start weerhield Luc Verstraete (60) er niet van om het maximale uit zijn loopbaan te halen. Zijn passie voor gerechtelijk werk bracht hem naar de onderzoekscel van de Knokse rijkswachtbrigade en maakte hem tot een van de grondleggers van de dienst Lokale Recherche bij de lokale politie Damme/ Knokke-Heist.

Na 42 jaar hangt de geliefde rechercheur zijn kepie definitief aan de haak. “Ik heb deze job met hart en ziel gedaan, maar het is tijd voor een nieuwe generatie. Jongere collega’s moeten voldoende doorgroeikansen krijgen. Dat wil ik niet in de weg staan."

Lokale politie zoekt eigenaar gestolen fiets

De lokale politie Damme/Knokke-Heist is op zoek naar de eigenaar van een gestolen damesfiets van het merk Cyrus. De paars-zwart gekleurde fiets is eind vorige week gestolen in de Lippenslaan ter hoogte van de Sebastiaan Nachtegaelestraat.