Nieuws

Afbeelding van flitswagen.

De flitswagen van de lokale politie controleerde in december 7.431 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.486 te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 179 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

De lokale politie betrapte zaterdagnamiddag drie winkeldieven op heterdaad in Knokke-Heist. Het politieteam kreeg na enkele winkeldiefstallen een verdachte wagen in het vizier. Dankzij één van de ANPR-camera’s kon het team de wagen snel opsporen. Na een korte observatie betrapte de politie zaterdag de Servische A.I. (32), de Kroatische M.D. (45) en Servische M.I. (36) op heterdaad. De buit betrof vier dure vesten.

De winkeldieven zijn intussen aangehouden door de onderzoekrechter en komen in aanmerking voor verschillende diefstallen. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer.​

Een mooi staaltje politiewerk. Afgelopen weekend is in Zwitserland een twintiger opgepakt in verband met de steekpartij in de Cipressenstraat in december 2018 in Knokke-Heist. De nationaliteit en verblijfplaats van de man zijn niet gekend. Hij zal vermoedelijk in de loop van volgende week uitgeleverd worden aan België. De twintiger wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot diefstal met braak. Hij is nog niet verhoord over de feiten.

Mooi werk van ons politieteam. Woensdagavond braken drie personen binnen in een winkel in Knokke-Heist. Ze maakten sterke drank en sloffen sigaretten buit. Dankzij een getuige kon ons team twee verdachten op heterdaad betrappen. De twintigers van Afghaanse origine zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Een derde verdachte is nog op de vlucht.

Dijkbreuk Leopoldsvaart-Noord

De Leopoldsvaart-Noord in Damme is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer (inclusief voetgangers en fietsers) tussen de Zelzatebrug en Koolkerkesteenweg door een dijkbreuk. Gelieve de verkeerssignalisatie steeds te respecteren. De aannemer start al vandaag met de herstellingen.

Alle updates via de socialemediakanalen van Damme.