Nieuws

129 kilometer per uur in zone 70

De flitswagen van de lokale politie controleerde in oktober 19.288 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 2.621 (ofwel 13,6 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 129 kilometer per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.

Winterbobcampagne

De lokale politie steunt de winterbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al dertien van de 263 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam trok vier rijbewijzen in. Twee automobilisten reden ook onder invloed van verdovende middelen.

 

Splinternieuwe wagens voor hondenpolitie

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakt uit met drie splinternieuwe Volvo’s voor de hondenpolitie. Bij de aankoop had het politieteam veel aandacht voor het comfort en de veiligheid van de hondengeleiders en hun trouwe viervoeters.

Ej me velo gezien!? | Fietsveiligheid in de kijker met humor

De zevende editie van de lokale campagne Ej me velo gezien!? wordt eentje om niet snel te vergeten. Niemand minder dan de Knokke-Heistse influencer Jietse Pauwaert zet samen met de lokale politie, de gemeente Knokke-Heist en stad Damme zijn schouders onder het initiatief.

Het Centraal Strafregister en de gemeentebesturen stellen vast dat er sinds korte tijd een illegale website circuleert voor het aanvragen van een uittreksel uit het strafregister (het vroegere ‘bewijs van goed gedrag en zeden’). De website www.strafregister.be verschijnt als eerste in de zoekresultaten, maar is illegaal en niet in overeenstemming met de Belgische wetten ter zake. Via deze website moet er betaald worden en moeten een aantal persoonlijke gegevens worden doorgegeven om het document te ontvangen.