Nieuws

Fotoshoot tijdens fluodag van XIU vzw.

De lokale politie en Knokke-Heistse jeugdraad slaan tijdens de donkere maanden opnieuw de handen in elkaar. Onder het motto Ej me velo gezien controleren ze samen de fietsuitrusting van de schoolgaande jeugd. Ook in Damme zijn verschillende fietscontroles ingepland.

Foto flitswagen.

De flitswagen van de lokale politie controleerde in september 19.938  wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 3.497 (ofwel achttien procent) te snel. Eén hardrijder haalde zelfs een snelheid van 139 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. In totaal reden ook 432 bestuurders te snel voorbij een vaste flitscamera.

Bakfiets op de markt tijdens 1 dag niet.

Het risico op woninginbraken stijgt gevoelig tijdens de donkere maanden. Samen met het Knokke-Heistse preventieteam plant de lokale politie Damme/Knokke-heist verschillende activiteiten om inbraakpreventie onder de aandacht te brengen. De activiteiten zijn een voorbode op de nationale actiedag 1 dag niet, die doorgaat op vrijdag 26 oktober 2018.

De lokale politie Damme/Knokke-Heist betuigt haar medeleven aan de familie en vrienden van politieman op rust Germain De Sutter. Germain overleed vrijdagnamiddag op 73-jarige leeftijd na een tragisch verkeersongeval in Damme. De politieman was bij het grote publiek gekend als veldwachter en later als wijkinspecteur. 

De wijkposten en administratieve diensten zijn gesloten op 15 november 2018. Het politiecentrum in Knokke-Heist blijft 7 dagen per week en 24 uur per dag open voor noodhulp of dringende aangiftes.