Nieuws

Ej me velo gezien!?

De zevende editie van de lokale campagne Ej me velo gezien!? wordt eentje om niet snel te vergeten. Niemand minder dan de Knokke-Heistse influencer Jietse Pauwaert zet samen met de lokale politie, de gemeente Knokke-Heist en stad Damme zijn schouders onder het initiatief.

Weekend zonder alcohol achter stuur

De lokale politie nam deel aan het Weekend zonder alcohol achter het stuur met extra controles in Damme en Knokke-Heist. In totaal reden 10 van de 642 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam trok hun rijbewijs in.

Winterbobcampagne

De lokale politie steunt de winterbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al 37 van de 1.093 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam trok veertien rijbewijzen in. Vijf automobilisten reden ook onder invloed van verdovende middelen.

 

Lokale politie rolt cameranetwerk verder uit

De lokale politie Damme/Knokke-Heist rolt haar cameranetwerk verder uit met de aankoop van een verplaatsbare 360-gradencamera. In 2017 kocht het politieteam al een eerste verplaatsbare bewakingscamera aan.

“Het cameranetwerk is enorm waardevol bij de uitoefening van ons politiewerk”, zegt korpschef Steve Desmet. “Een verplaatsbare camera kunnen we gericht inzetten bij de aanpak van overlast en criminaliteit, voor het handhaven van de openbare orde bij evenementen en het monitoren van de verkeersafwikkeling op drukke dagen en verkeersveiligheid in schoolomgevingen.”

Drie locaties met trajectcontrole op komst

In de politiezone Damme/Knokke-Heist zijn drie trajectcontroles op komst. In Knokke-Heist is een trajectcontrolesysteem in opbouw in de Westkapellestraat en Heistlaan. Ook in de Weststraat in Damme is een trajectcontrole voorzien.