Nieuws

Snelheid, alcohol en gsm’en achter het stuur zijn de vaakst voorkomende oorzaken van verkeersongevallen in België. De overheden willen wijzen op de risico’s van gevaarlijk gedrag op de weg. Voor het eerst zullen de overtreders daarom samen met hun boete een informatie- en bewustmakingsboodschap ontvangen.
Bron : https://justitie.belgium.be/nl/nieuws/persberichten_82

“We boden 800 euro op een reis via een online veilingsite, maar toen we gewonnen hadden, bleek de reis opeens 3.100 te kosten.” De jongste jaren horen we alsmaar meer dit soort verhalen over online oplichting. In 2018 kreeg de FOD Economie 248 meldingen over frauduleuze reisaanbiedingen, 43 % meer dan het jaar voordien.

Online is zowat alles te koop. En de prijzen kunnen erg verschillen. Hoe weet u nu of een heel mooi aanbod op een website echt een buitenkans is of een onbetrouwbaar koopje? En hoe kan men een betrouwbare webshop onderscheiden van een malafide?

Op donderdag 02 mei en vandaag organiseerde de basisschool De Klimtoren van Jabbeke een beroependag voor hun leerlingen van het derde leerjaar. Enkele leerlingen kozen ervoor om kennis te maken met het beroep van politie. De leerlingen konden deelnemen aan een kleine zoektocht in het gebouw van de wijkpolitie van Jabbeke en kregen een interessante en uitgebreide uitleg van één van de wijkagenten. Als kers op de taart mochten ze plaatsnemen in een politievoertuig of op een politiemoto. Ze kregen een leuke foto mee naar huis als aandenken aan een hopelijk leuke ervaring.

Snelheidscontroles van 20 mei t.e.m. 26 mei 2019.
- Ma. 20.05.2019 - Isenbaertstraat Jabbeke.
- Di. 28.05.2019 - Westkerkestraat Oudenburg.

Daarnaast worden er facultatieve controles gehouden op andere locaties !

Je wist misschien al dat fraudeurs bellen uit naam van Microsoft vanwege een 'computerprobleem'. De criminelen lijken behulpzaam, maar proberen geld of persoonlijke gegevens buit te maken.
Er wordt gevraagd om de computer op te starten en naar een bepaalde website te surfen. Vervolgens wordt gevraagd om een applicatie te downloaden die de dader toelaat de computer over te nemen. Voer in geen geval de opgedragen opdrachten uit en haak gewoon in.