Schrijf uw leerlingen van het zesde leerjaar in voor het fietsexamen in Veurne

Hoe fietsen uw leerlingen in het drukke verkeer? Om dit te achterhalen kan u uw leerlingen laten fietsen onder toezicht van inspecteurs en vrijwilligers op een uitgestippeld traject door het stadscentrum van Veurne.

Wat kom je tegen tijdens het fietstraject?

Tijdens het fietstraject van 2,5 kilometer komen de leerlingen onderweg 4 rotondes met verschillende moeilijkheidsgraden tegen. In het traject zijn er ook kruispunten met voorrang van rechts, stopborden, voorrangsborden en bevelen van de politie die de leerlingen juist opvolgen.

Om de veiligheid van de leerlingen te garanderen worden de inspecteurs en de vrijwilligers systematisch opgesteld.

Leerlingen krijgen verkeersveilige tips

Na afloop krijgen uw leerlingen elk hun verbeterpunten en tips mee om zich veilig in het verkeer te bewegen. De leerkrachten ontvangen enkele dagen later de resultaten van de fietsprestaties van de leerlingen.

Zo bereidt u het fietsexamen voor

Het VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) ondersteunt alle Vlaamse scholen die zelf een fietsexamen organiseren. Schrijf uw klas in en bestel het doepakket via het Grote Fietsexamen van het VSV. De folders in dit pakket informeren de ouders over het fietsexamen. De bijhorende klasaffiche kunt u zichtbaar hangen zodat iedereen weet dat uw leerlingen deelnemen aan het fietsexamen. De handleiding en oefenfiches helpen u verder met de voorbereiding.

In uw buurt organiseert de politiezone het fietsexamen voor u.

Contact

U wenst meer info over het fietsexamenparcours? Onze leden van de verkeersdienst helpen u graag verder: 058/33 22 11

Foto door Mingo Hagen (creative commons)