Oplichting met internet / informaticacriminaliteit

Oplichting of fraude is een vorm van bedrog waarbij iemand je misleidt om er zelf financieel beter van te worden. Oplichting met internet is de online variant waarbij iemand geld of goederen probeert afhandig te maken via misleiding op het web. Er zijn verschillende vormen van informaticacriminaliteit of oplichting met internet, o.a.:

Ben je slachtoffer geworden van informaticacriminaliteit? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Verzamel zoveel mogelijk nuttige informatie (zoals bankafschriften, e-mails met headers, telefoonnummers, namen, schermafdrukken van profielen, websiteadressen,...). Hoe meer informatie de inspecteurs ter beschikking hebben, des te groter de kans dat er verder onderzoek kan gebeuren. Onze afhandeling verschilt afhankelijk van het bedrag dat jou afhandig gemaakt is.

Als er geld van jouw rekening is gegaan, bel onmiddellijk naar Card Stop op het nummer 078 170 170  om je kaart te blokkeren en neem contact op met je bank.

Ik wil oplichting met internet / computercriminaliteit / hacking zonder nadeel aangeven Meld het ons via e-mail aan verdacht@safeonweb.be
Ik wil oplichting met internet  / computercriminaliteit / hacking met nadeel onder Bel ons onmiddellijk via 03 680 12 70 of 101

 

 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.