'Tsunami aan smishingberichten op komst'

Cybercriminelen plannen de komende dagen en misschien weken verschillende aanvallen met smishingberichten. Dat meldt Safeonweb.

Steeds vaker sturen oplichters sms'en die valse links bevatten, met de bedoeling mensen op te lichten. Deze vorm van phishing noemt smishing of SMS-phishing. De jongste weken zit smishing in de lift en ook de komende weken mogen we aanvallen met smishingberichten verwachten.

Cybercriminelen gebruiken de actualiteit om je nieuwsgierig te maken en te laten klikken. We zien verschillende smishingberichten opduiken die iets beloven naar aanleiding van de coronacrisis.  Maar ook de berichtjes die van de overheid, een bank of een koerierdienst lijken te komen, blijven de ronde doen. Laat je niet vangen en wees altijd alert.

voorbeeld van smishing

Wat doen?

  • Klik niet op een link in een verdacht bericht.
  • Als je wel geklikt hebt, vul de velden verder niet in en breek elke interactie af.
  • Valse berichten, ook valse sms-berichten, kan je doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Selecteer de tekst in het sms'je en kopieer die naar een e-mailbericht.  Verstuur deze e-mail naar verdacht@safeonweb.be. De inhoud wordt dan automatisch verwerkt. Printscreens kan je ons bezorgen via info@safeonweb.be
     

Meer info vind je op onze website of bij safeonweb.