Stad Lommel

Lommel is een plaats en een stad in de Belgische provincie Limburg. De Kempense stad telt sinds 7 juli 2016 exact 34.000 inwoners en behoort tot het kieskanton en het gerechtelijk kanton Lommel-Neerpelt.

Naast woonkernen kent de stad Lommel ook een aantal natuurgebieden, zoals het natuurgebied De Watering, de Lommelse Sahara, en talrijke bossen en heidegebieden. Lommel is de derde winkelstad van Belgisch-Limburg met een handelscentrum en winkelcentra De Singel en Vivaldi. Van belang is het zilverzand dat hier gewonnen wordt ten behoeve van de glasindustrie. Sommige zandwinningsgroeven zijn getransformeerd in natuurgebieden en recreatieterreinen, waaronder de Lommelse Sahara.

De stad Lommel ligt op de waterscheiding van de stroomgebieden van Schelde en Maas, en binnen deze stroomgebieden van Nete respectievelijk Dommel.

Lommel is een heerlijke natuurstad, een reservaat van rust en stilte met een bruisend middenstandsleven, economische groei en talrijke verenigingsinitiatieven. Innoveren, vernieuwen en ondernemen zijn sleutelbegrippen in het verder uitbouwen van de toekomst van de stad. Met de slogan "Pure energie" wil Lommel zich onderscheiden in alternatieve, propere energie. Maar Lommel is bovenal ook een toffe belevingsstad waar het goed is om te wonen en te werken.