Nieuws

Je zal op onze website algemene informatie vinden over de politie, alsook nuttige preventietips, nieuws uit onze politiezone, info over politiereglementen, verkeerscampagnes, enz..

Via de knop "Wijkagenten" kan je jouw wijkagent vinden en ook het aanvragen van vakantietoezicht kan via een link op onze website.

De lokale politie Lommel werd op de hoogte gebracht van fraude via e-mail. Heb je ook een voorstel gekregen om de adresgegevens van jouw bedrijf te laten vermelden op een stadsplan? Onderteken niets en betaal niets! Het gemeentebestuur werkt niet samen met de firma Media Service 24.

Een Lommelse ondernemer meldde een e-mail ontvangen te hebben met het verzoek om een bijlage ondertekend terug te bezorgen via mediaservice24@yahoo.com. Is uw onderneming ook gecontacteerd? Ga in ieder geval geen samenwerking aan. Op de website van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, wordt gewaarschuwd voor deze firma.

Enkele goede reflexen

  • Onderteken niets!

De handtekening en de vermelding van de datum vormen een vaste contractuele verbintenis. Onderteken nooit een twijfelachtig aanbod of een aanbod dat je niet begrijpt.

  • Betaal niets!

Al ontvang je een factuur waarop de vermelding “herinnering” is aangebracht, ga systematisch na of deze factuur wel overeenstemt met een gevraagde dienst.

  • Al ondertekend? Al betaald?

Stop eerst en vooral alle verdere betalingen! Als je het slachtoffer was van een oneerlijke handelspraktijk, kan je dit melden bij het Meldpunt van de FOD Economie. Deze FOD heeft immers als opdracht toe te zien op de Belgische goederen- en dienstenmarkt en met name dat de verkopers de economische regelgeving naleven.

Als je je rechten wil laten gelden (een terugbetaling bekomen, een kosteloze verbreking van het ondertekende contract ...), kunnen enkel de gerechtelijke overheden je hierbij helpen. Neem contact op met de lokale politie: politiezone Lommel, tel. 011 399.899.

 

 

Paarden kunnen koudere temperaturen verdragen dan we over het algemeen zouden verwachten.
Zo kunnen paarden met een dikke wintervacht tot 40 graden onder nul nog comfortabel zijn op de weide zonder deken. Bij nat weer of wind moet een paard wel een overdekte plaats hebben om te kunnen schuilen. Als dit niet aanwezig is op de weide, kan een waterbestendig deken ook volstaan.

Er wordt wel aangeraden om de paarden extra hooi te voederen: de permanente beschikbaarheid van ruwvoer zal enerzijds de energie-opname verhogen en anderzijds zal het verteren van vezels bijkomende warmte produceren. Het is ook uitermate belangrijk om regelmatig drinkwater aan te bieden of de drinkbakken te ontdooien (minstens 2 keer per dag).

Toenemende Wangiri-fraude

Safeonweb.be ontvangt steeds meer meldingen van slachtoffers die door een onbekend, buitenlands nummer werden gebeld, met name door nummers uit Syrië.

Criminele organisaties bellen en sturen sms'jes met een computerprogramma naar een willekeurige lijst. Na een enkele keer overgaan, wordt er meteen opgehangen.

Deze fraude kreeg de naam 'Wangiri', het Japanse woord voor 'één keer overgaan en stoppen'.

De fraudeurs hopen dat je terugbelt en proberen je zo lang mogelijk aan de lijn te houden met behulp van een wachttoon of in gesprekstoon. Zonder dat je het weet maak je verbinding met een duur betaalnummer. Je telefoonrekening loop snel op!

Bescherm jezelf tegen Wangiri-fraude:

Ø Ben je gebeld door een onbekend nummer uit het buitenland? Bel dan nooit terug!
Ø Twijfel je over de betrouwbaarheid van een nummer waar je door gebeld bent? Google het telefoonnummer dan om te kijken of andere mensen klachten hebben gemeld.
Ø Hang meteen op wanneer je geen antwoord krijgt aan de andere kant van de lijn.
Ø Financiële schade? Dien klacht in bij de politie.
Ø Oproepen blokkeren op je smartphone kan via je telefoonapplicatie: open de telefoonapplicatie > kies oproep instellingen > kies oproep weigeren > kies 'automatisch weigeren' > druk op 'toevoegen' > kies het nummer dat je wenst te blokkeren > opslaan

 

Meer informatie kan je vinden via onderstaande link

https://www.safeonweb.be/nl/actueel/gemiste-oproep-van-een-buitenlands-nummer-opgepastvoor-wangiri-fraude

2020 was geen klassiek jaar.

Bij elke moeilijk moment, staat Tele-Onthaal aan de zijde van wie nood heeft aan een luisterend oor.

Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u en woensdag en zondag vanaf 15u)