Over Lommel

Lommel is een heerlijke natuurstad, een reservaat van rust en stilte met een bruisend middenstandsleven, economische groei en talrijke verenigingsinitiatieven. Innoveren, vernieuwen en ondernemen zijn sleutelbegrippen in het verder uitbouwen van de toekomst van de stad. Met de slogan "Pure energie" wil Lommel zich onderscheiden in alternatieve, propere energie. Maar Lommel is bovenal ook een toffe belevingsstad waar het goed is om te wonen en te werken.

Zandstad

In eerste instantie geniet Lommel grote bekendheid vanwege het fijne witzand dat omstreeks 1850 werd ontdekt. De zandputten die hierdoor zijn ontstaan, vind je terug in de vorm van adembenemende blauwe meren, omringd door prachtige zandstranden, recreatieve verblijfscentra en schitterende natuurgebieden.

Van witzand wordt het fijnste glas gemaakt, ook in het Glazen Huis. In dit Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst creëren dagelijks kunstenaars in het glasateliers schitterende glasobjecten, maar kan je ook wisselende tentoonstellingen bekijken met, rond en over glas. Wil je een uniek geschenk of aandenken? Keuze genoeg in de bijhorende glaswinkel.

Natuurpracht

Lommel, het natuurrijkste wandel- en fietsparadijs van de Limburgse Kempen, ligt in een streek bekend om haar groot aanbod en variatie in natuur. Duizenden hectaren bos, heide, duin en (wit)zand nodigen je uit voor een verrassende tocht. De Watering is een uitzonderlijk 230 hectaren groot natuurgebied waarin natuurfanaten en fervente wandelaars hun hartje kunnen ophalen tijdens tochten onder begeleiding van een gekwalificeerde natuurgids.

De Sahara is het Mekka van menig natuurliefhebber en het warmste plekje van België. Een betoverende zandvlakte in een woestijnachtig landschap, met in het midden een hemelblauw meer en omgeven door geurende naaldbossen. Op de goed bewegwijzerde routestructuren tref je zeker een horecavoorziening aan die je ook op culinair gebied aan je trekken laat komen.

Met Bosland herbergt Lommel bovendien het grootste en kindvriendelijkste bos van Vlaanderen. De gemeenten Hechtel-Eksel en Overpelt, de stad Lommel, Regionaal Landschap Lage Kempen, Toerisme Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos werken samen met andere partners om deze ambitie waar te maken.

Jaarlijks 1,1 miljoen bezoekers

Leer Lommel kennen en weet: hier wil je langer blijven. Ongeacht de grootte van je gezin, familie of vriendengroep, in Lommel vind je voor iedereen een rust- of slaapplaats. Temidden van alle dynamiek en activiteiten van een bruisende stad of enkel omringd door stilte en rust.

Met ondermeer het vijfsterren bungalowpark De Vossemeren en de recreatieparken Blauwe Meer en Parelstrand voorziet Lommel in iedere denkbare vorm van verblijfsrecreatie met veel water- en speelplezier. Uiteraard ben je ook welkom in de talrijke kleine hotels of kamers met ontbijt. Jaarlijks ervaring 1,1 miljoen bezoekers de kracht van Lommel.

Economische groeipool

Tot slot is Lommel is één van de belangrijkste economische groeipolen van Vlaanderen. De gunstige ligging van Lommel in West-Europese context en het aanbod van zeer goed uitgeruste bedrijventerreinen garanderen dat de economische ontwikkeling ook in de toekomst aanwezig zal blijven. Door het gepast invullen van dit uniek grootschalig bedrijventerrein wordt de socio-economische structuur van de regio op duurzame en technologisch hoogwaardige wijze versterkt, binnen het kader van een milieuvriendelijke beleidsvisie en in het belang van de woongemeenschap.

Lommel is ook een stad van en voor mensen. Mensen die winkelen, sporten, eten, drinken, dansen, genieten. Het centrum van Lommel, met heerlijke terrasjes en gezellige winkels, bruist van levendigheid. Op de zondagse teutenmarkt en de woensdagmarkt komt de ware koopjesjager volledig aan zijn trekken.

meer informatie kan u hier vinden.