Interventie

Wie denkt aan politie, denkt veelal direct aan loeiende sirenes en politiemensen die zich met hun voertuig begeven naar verkeersongevallen, vechtpartijen, inbraken en dergelijke meer. In essentie is dit ook één van de hoofdopdrachten van onze interventiedienst, met name snel ter hulp schieten op plaatsen waar onze tussenkomst noodzakelijk is.

Belangrijk om weten, is dat wij deze dienstverlening 24u op 24u aanbieden en dit iedere dag van de week. Iedereen kan zodoende dag en nacht onze hulp inroepen. Wij beschikken hiervoor over een team van zeer bekwame en gemotiveerde politie-(hoofd)inspecteurs. Je kunt zodoende steeds bij deze mensen terecht voor dringende politiehulp of politiehulp waarbij vaststellingen ter plaatse dienen te gebeuren. Onze interventiemedewerkers staan tot slot autonoom in voor de volledige administratieve afhandeling van hun tussenkomsten. Zij blijven zodoende na hun tussenkomst steeds jouw contactpersoon.

Tussenkomsten

Bij dringende tussenkomsten zoals zware verkeersongevallen, ernstige familiale moeilijkheden, vechtpartijen, … zal steeds een interventieploeg ter plaatse komen om vaststellingen uit te voeren.

Voor het afhandelen van niet-dringende interventies kan niet alleen een interventieploeg maar eventueel ook een wijkinspecteur, onthaalmedewerker of slachtofferbejegenaar worden ingeschakeld.

Bijkomende opdrachten interventieploegen

De interventieploegen hebben naast het afhandelen van noodoproepen nog een aantal andere opdrachten. Zo dienen zij onder meer bij te dragen aan de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan door deel te nemen aan verkeersacties en gerechtelijke acties.

Ook het gericht uitvoeren van preventieve patrouilles, het overbrengen van gevangenen of geplaatste minderjarigen alsook het handhaven van de openbare orde bij evenementen behoren tot de opdracht. Onze interventieteams bestaan uit 4 hoofdinspecteurs en 25 inspecteurs.

Openingsuren

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week