De lokale veiligheidsmonitor 2018 gaat van start

De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. De burger wordt bevraagd over het onveiligheidsgevoel, de buurtproblemen, de preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Dit initiatief gaat uit van de federale politie in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken, de lokale politie en de lokale besturen.

Op 20 maart 2018 worden 2800 vragenlijsten verspreid aan willekeurig geselecteerde inwoners uit onze politiezone (1400 in elke gemeente). Op die dag ontvangen heel wat Buggenhoutenaren en Lebbekenaren een briefomslag in hun bus. Personen ouder dan 15 jaar maken daartoe kans.

We roepen de aangeschreven personen op om zeker deel te nemen aan de bevraging. De resultaten zullen een belangrijke bron zijn bij het ontwikkelen van het toekomstig veiligheidsbeleid in beide gemeenten en worden opgenomen in het zonaal veiligheidsplan 2020-2025. Uw medewerking is dus van groot belang. Deelnemen kan eenvoudig: via het internet of via een vragenlijst op papier. De antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

De resultaten worden begin 2019 verwacht.

Wie vragen heeft over de uitnodiging of over de vragenlijst kan tijdens de openingsuren contact opnemen met één van onze onthaalposten (Lebbeke 052/468383 - Buggenhout 052/339532). Schriftelijke vragen of opmerkingen kunnen via beleid@pz5437.be gesteld worden.

Alvast dank voor uw medewerking!